Савјет министара нема подршку

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић рекао је данас да Савјет министара и предсједавајући Денис Звиздић не би добили подршку да се на прошлој сједници Представничког дома парламента БиХ гласало о повјерењу, јер парламентарна већина не постоји и о томе се више не ћути.

Босна и Херцеговина 10.07.2017 | 16:15
Савјет министара нема подршку
- Извјештај о раду Савјета министара није прошао ни на једном одбору, а када то чујете довољно говори какви су односи. Пуно тема које смо стављали као реформске нису добиле подршку одређених партнера у власти. То не иде у добром правцу. Мој задатак је да не изгубимо наредних 12 месеци - рекао је Човић у Мостару у паузи одржавања седнице Председништва ХДЗ БиХ, на којој се разговара о актуелној политичкој ситуацији у БиХ.

На дневном реду проблеми

Он је најавио да ће о односима који су, како каже, брутално нарушени на свим нивоима у наредним данима разговарати са предсједником СНСД Милорадом Додиком, те предсједницима СДА и СББ Бакиром Изетбеговићем и Фахрудином Радончићем.

На питање да ли ће бити разговарано о реконструкцији Савета министара, будући да је 17 опозиционих посланика у Представничком дому парламента БиХ покренуло иницијативу за сазивање хитне седнице парламента на којој би био разматран извјештај о раду Савјета министара БиХ у прошлој години, који је добио негативно мишљење више парламентарних комисија, Човић је рекао да се неће разговарати о реконструкцији већ о проблемима.

- Са СНСД-ом ћемо у сриједу, 12. јула, разговарати о много стратешких тема и вјерујем да ћемо имати одговоре на њих. Настојаћу већ у четвртак да имам састанак са Изетбеговићем, а потом и са Радончићем. Видјећемо како оно што је данас план било које од политичких странака појединачно уградити у нешто што може бити заједнички интерес - навео је Човић.

Разговори у "четири ока"

Он је најавио да ће састанак делегација ХДЗ БиХ и СНСД у ширем саставу бити одржан у Мостару, док ће са Изетбеговићем и Радончићем водити разговоре у четири ока.

Човић је навео да су односи на свим нивоима у БиХ нарушени, јер неки желе већ сада да се баве изборном кампањом.

- У Бриселу сам 17. и 18. јула и то су дани када преузимам предсједавање Предсједништвом БиХ. Тада ћу разговарати са челним људима у Европском парламенту да бисмо направили пресјек стања и видјели шта требамо урадити у наредним мјесецима да би добили кандитатски статус и Акциони план за чланство у НАТО /МАП/ у децембру ове године - реко је Човић.

Он је додао да ће настојати да се испуни све оно што је обећано и да планови који су зацртани буду испуњени, без обзира на застој посљедњих десетак мјесеци.

Изборни закон

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ да стави ван снаге двије одредбе Изборног закона БиХ, Човић је рекао да ће избори у октобру идуће године бити одржани, те да ће до тада бити измијењен Изборни закон БиХ.

- До измјена Изборног закона ће доћи у овој години. Нико Хрватима неће моћи да бира представнике, као што нико не треба бирати представнике Србима и Бошњацима. Како до тога доћи, то је већ вјештина. Одлуке Уставног суда су јасне и ми требамо да сједнемо и договоримо се - рекао је Човић.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Никола

10.07.2017 14:21

Спаси брата Милорада јер ако он падне падас и ти!? Једино заједницко сто вас везе је криминал! Срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.07.2017 15:40

Цовицу провидан си! Реци да зелис Додиковце умјесто СЗП посто са њима нецес ни водити разговоре! А сто се тице изборног закона од тога нема ниста! Нисам против и то ме се не тице ал не зиве Хрвати само у Херцеговини!

Name

Др

10.07.2017 21:12

Ово су сеоске варалице стварају конфузна стања само да би досли до сто вецег финанциског бунара јер су извори одавно пресусили. На Европском нивоу су лакрндија док на медзународном нити не постоје. Залосно је сто нас дрзе у раљама подјела да би они газдовали криминалом неказњено док ми гриземо њихове забацене коске. Знају они ите како да уколико направе корак према ЕУ да се народима скидају окови а њима набацују ми би добили нове инвестиције слободу путовања и запосљавања у земљама ЕУ док би они природно морали на робију зато нема нама никуда док се овакви питају наравно легитимно ми смо гласали због оних бацених коски. Зато сретно им било у насе име

Name

Геј=океј

10.07.2017 14:32

Не лажи, сељачићу мали из Лиштице, Уставни Суд је лијепо објаснио своје. Прво ћете спровести пресуде Европског Суда за Људска Права Сејдић-Финци, Пилав и Зорнић, па тек онда можете изабрати ако вам шта остане. Грађани Босне и Херцеговине ће гласати за кога год им буде ћејф, један мали усташа може одређивати само у својој дневној соби! Држи се ти својих крВатских г-узника и Тхомпсона, отац те .... кривоустог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

10.07.2017 18:21

Јест вала. Ево ја би гласо за Саровица ил неког другог ко није Босњак а ради феноменално свој посао,сто је доказано и евидентно. Они сад хоце да ти забране да гласас за неког ко није из твог народа??? Па најбоље нек иде са мном на гласовање и нек гледа и контролисе ста цу ја заокрузити... Какви дебили, истјераце сав постен свијет у Њемацку.

Name

ОСА

10.07.2017 14:33

Смислио си несто са Додиком да опструирас,дио си ВМ и требас да радис да функционисе а не да само критикујес.Тебе занима само твој Емират гдје цес суверено владати и ниста те друго не занима.Ти,Додик и Бакир сте представници тајкуна,лопуза којима прије рата вецина градјана не би од стида ни добар дан казали а данас су захваљујуци вама елита у друству Срам те било,не упири прст у другога као кривца за проблеме,него рјесавај проблеме ,јер си за то дебело од народа плацен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.07.2017 14:34

Овај Цовиц је ЛУДАК,е мојЦОЛЕ немозес басилу ниста,у Херцеговини има доста,доста српске земље,а ако ти је тијесно граница са Хрватском је близу оа нагули.Немозе сака јада да прави законе у БиХ,мало Вас је ,а прохтијеви велики.И ти и твој Пријатељ Додо би зељели хаос у БиХ,како би озбјегли суд Народа.Ја сам у рат отисао због политике ХДЗа цији си ти Предсједник,па сад би разбуцао Савијет нинистара,како би ти и твој пајтас Додо направили харангу у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

10.07.2017 14:42

Савез за промјене и Демократска фронта, не постоје за Цовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

10.07.2017 14:42

НЕЦЕ ИМАТИ НИСТА КАДА ТИ И МИЛЕ МЕСЕТАРИТЕ.НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ВАС НАРОД ВЕЦ КАКО САЦУВТИ БОГАТСТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.07.2017 14:45

Јој ,ако те види Педy Асцхдаун опет, па те стрпа у Ресетке ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

10.07.2017 14:47

Хоце ли и Томпсон бити на састанку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта хоће

10.07.2017 14:52

Није овдје поента само рушење савјета министара него и увлачење снсд-а у исти.Дакле оно што је Додик говорио да га тренутно не интересује савјет министара не пије воде.Њему је приоритетно важно да се избаце Мектић и Шаровић.Али питање је хоће странке као ДФ и ова четворица који су избачени из СДА подржати улазак снсд-а у савјет министара.Интересантно је да се то све дешава када требају да се изгласају измјене закона о ВСТС-у.Ако се усвоје закони Тегелтија неће више моћи бити именован у ВСТС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.07.2017 15:36

Опа цовицу прпа стигла гледај ти лијепо се договори са својим близнаком додиком куда даље Зеница је мала колико година вам треба да је просетате додзе дзавол по своје убрзо отето је проклето срамота за вас двоје група криминална.

Name

киза

10.07.2017 14:57

Ајде вас двојица лепо руку под руку па у апс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

10.07.2017 15:23

Цовиц закуха па онда линафо "спасава",биједно!!!

ОДГОВОРИТЕ