Дирљиво у свлачионици Билбаа: "Скидај тај качкет"!

Заједништво веће од фудбала.

Фудбал 12.07.2017 | 11:00
Дирљиво у свлачионици Билбаа: "Скидај тај качкет"!
Док је један играч у "цивилу" улазио и свлачионицу, остали су га чекали спремни, поређани на клупама, у "униформи" за тренинг. Фризуре - свима исте.

Момак који је ушетао у свлачионицу у мајици и бермудама је Јерај Алварез (22), талентовани штопер Билбаа, коме је други пут у размаку од годину дана дијакностикован рак тестиса.

Остали, обучени у клупске мајице у шортсеве, су његови саиграчи, који су га подржали у лечењу ошишавши се на ћелаво, како би и храбри Јерај и тако видео да није сам у борби против подмукле болести, коју је већ побеђивао.

Снимак емотивног аплауза, заједничког загрљаја и песме насред свлачионице Билбаа обишао је свет.

Јереј је први пут оперисан због истог проблема у децембру 2016, када му је одстрањен тумор са препоне. Два месеца касније, у пуној снази је истрчао на Ноу Камп и одиграо одлично против Барселоне (на слици).

Након тога, почео је да се припрема за одлазак са младом репрезентацијом на Европско првенство у Пољској, али је у јуну морао да се повуче, јер је на рутинском прегледу утврђено да поново има проблем. Уследиле су хемотерапије и нова борба, у којој крај себе има цео тим, који га чека да се врати.

"Нисмо се ошишали смо због Јераја, већ због свих који се лече од исте болести. Нека виде да имају нашу подршку", рекао је Оскар Де Маркос, везиста Билбаа.

Сјајан чин фудбалера заслужује да буде истакнут. Погледајте како је изгледао њихов дирљив сусрет са саиграчем:


Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар