Dirljivo u svlačionici Bilbaa: "Skidaj taj kačket"!

Zajedništvo veće od fudbala.

Fudbal 12.07.2017 | 11:00
Dirljivo u svlačionici Bilbaa: "Skidaj taj kačket"!
Dok je jedan igrač u "civilu" ulazio i svlačionicu, ostali su ga čekali spremni, poređani na klupama, u "uniformi" za trening. Frizure - svima iste.

Momak koji je ušetao u svlačionicu u majici i bermudama je Jeraj Alvarez (22), talentovani štoper Bilbaa, kome je drugi put u razmaku od godinu dana dijaknostikovan rak testisa.

Ostali, obučeni u klupske majice u šortseve, su njegovi saigrači, koji su ga podržali u lečenju ošišavši se na ćelavo, kako bi i hrabri Jeraj i tako video da nije sam u borbi protiv podmukle bolesti, koju je već pobeđivao.

Snimak emotivnog aplauza, zajedničkog zagrljaja i pesme nasred svlačionice Bilbaa obišao je svet.

Jerej je prvi put operisan zbog istog problema u decembru 2016, kada mu je odstranjen tumor sa prepone. Dva meseca kasnije, u punoj snazi je istrčao na Nou Kamp i odigrao odlično protiv Barselone (na slici).

Nakon toga, počeo je da se priprema za odlazak sa mladom reprezentacijom na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, ali je u junu morao da se povuče, jer je na rutinskom pregledu utvrđeno da ponovo ima problem. Usledile su hemoterapije i nova borba, u kojoj kraj sebe ima ceo tim, koji ga čeka da se vrati.

"Nismo se ošišali smo zbog Jeraja, već zbog svih koji se leče od iste bolesti. Neka vide da imaju našu podršku", rekao je Oskar De Markos, vezista Bilbaa.

Sjajan čin fudbalera zaslužuje da bude istaknut. Pogledajte kako je izgledao njihov dirljiv susret sa saigračem:


Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar