Цукерберг купује Тотенхем?!

Данас је у енглеским медијима изашла информација да је власник Фејсбука Марк Цукерберг заинтересован да преко тајне Америчке инвестиционе компаније купи Тотенхем за милијарду фунти.

Фудбал 12.07.2017 | 08:00
Цукерберг купује Тотенхем?!
Како пишу енглески медији клуб из сјеверног Лондона ја запао за око фирме "Иконик капитал", која управља средствима разних компанија из Силиконске долине укључујући и средства власника Фејсбука Марка Цукерберга.

"Мамузе су", због богатог ТВ уговора Премијер лиге, учешћа у Лиги Шамопиона као и младе и перспективне екипе која је последњих сезона у врху Енглеског фудбала, у одличној финансијској позицији и отпочели су градњу новог стадиона који ће бити готов за почетак сезоне 2018/2019.

Оваква позиција клуба није прошла незапажено и извјештаји говоре да се "Иконик капитал" већ распитивао код разних фирми о томе како да купе Тотенхем.

Цукерберг ( 33 ), чије се богатство процјењује на 49 милијарди фунти, и "Иконик капитал" од 2014. године траже начин како да купе "пјевце".

Када би се ово остварило Тотенхем би се, између осталих, придружио Манчестер Јунајтеду, Арсеналу и Ливерпулу који такође имају Америчке власнике.

Ову вијест је данас у саопштењу Управни одбор Тотенхема демантовао.

У саопштењу за јавност су између осталог рекли да су били у потрази за инвеститорима који би помогли клубу у изградњи новог стадиона и да су их у договору са разним банкама и инвестиционим фондовима већ пронашли.

Остаје да се види да ли ће амерички милијардер успјети у својој намјери да постане дио крема у Премијер лиги.

Тотенхем ће до изградње новог стадиона, који се гради на мјесту прошлог, своје утакмице играти на Вембли стадиону у Лондону.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар