Cukerberg kupuje Totenhem?!

Danas je u engleskim medijima izašla informacija da je vlasnik Fejsbuka Mark Cukerberg zainteresovan da preko tajne Američke investicione kompanije kupi Totenhem za milijardu funti.

Fudbal 12.07.2017 | 08:00
Cukerberg kupuje Totenhem?!
Kako pišu engleski mediji klub iz sjevernog Londona ja zapao za oko firme "Ikonik kapital", koja upravlja sredstvima raznih kompanija iz Silikonske doline uključujući i sredstva vlasnika Fejsbuka Marka Cukerberga.

"Mamuze su", zbog bogatog TV ugovora Premijer lige, učešća u Ligi Šamopiona kao i mlade i perspektivne ekipe koja je poslednjih sezona u vrhu Engleskog fudbala, u odličnoj finansijskoj poziciji i otpočeli su gradnju novog stadiona koji će biti gotov za početak sezone 2018/2019.

Ovakva pozicija kluba nije prošla nezapaženo i izvještaji govore da se "Ikonik kapital" već raspitivao kod raznih firmi o tome kako da kupe Totenhem.

Cukerberg ( 33 ), čije se bogatstvo procjenjuje na 49 milijardi funti, i "Ikonik kapital" od 2014. godine traže način kako da kupe "pjevce".

Kada bi se ovo ostvarilo Totenhem bi se, između ostalih, pridružio Mančester Junajtedu, Arsenalu i Liverpulu koji takođe imaju Američke vlasnike.

Ovu vijest je danas u saopštenju Upravni odbor Totenhema demantovao.

U saopštenju za javnost su između ostalog rekli da su bili u potrazi za investitorima koji bi pomogli klubu u izgradnji novog stadiona i da su ih u dogovoru sa raznim bankama i investicionim fondovima već pronašli.

Ostaje da se vidi da li će američki milijarder uspjeti u svojoj namjeri da postane dio krema u Premijer ligi.

Totenhem će do izgradnje novog stadiona, koji se gradi na mjestu prošlog, svoje utakmice igrati na Vembli stadionu u Londonu.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar