Звезда, браћа Илић и милиони: Шта је план?

"Ако неко од њих буде трансферисан, трећину новца ћемо уложити у омладинску школу“, поручио Звездан Терзић!

Фудбал 11.07.2017 | 21:00
Звезда, браћа Илић и милиони: Шта је план?
Они су тренутно Звездино највеће благо, али и тренутно највећи усуд - браћа Иван и Лука Илић. Вечерње новости су у даншањем издању пренеле информацију да је Манчестер Сити у Љутице Богдана послао понуду тешку 5.500.000 фунти како би осигурао потписе момака из Ниша. Уз услов да их остави на Маракани како би се играчки развијали и у догледно време стигли на Етихад као готови производи.

Такође, тандем везиста је недавно био под будним оком једног од најважнијих скаута Монака. Човек из Кнежевине је гледао прошлосезонски омладински дерби у којем су Иван и Лука блистали. Такође, исти скаут боравио је на Првенству Европе за кадете где је играо Иван Илић, најмлађи дебитант у историји Црвене звезде (рођен 2001. године).

Евентуалном продајом браће Илић Црвена звезда би решила велики део финансијских проблема, дугове према банкама. Међутим, остала би без истинских фудбалских дијаманата, пошто фудбалски стручњаци уверавају да ће за две или три године Иван и Лука Илић збирно вредети бар 15.000.000 евра. Само је питање има ли Звезда времена да толико чека.

„Знамо за приче да наше клинце и браћу Илић, Аџића, Рачића, Николића и Јовељића прате велики клубови. Није тајна да Звезда живи од трансфера играча и да од тога смањује дуг. Поготово сад после ових споразума са банкама биће биће нам потребан додатни новац“, рекао јеЗвездан Терзић.

Старији Лука (1999. годиште) недавно је дебитовао на међународној сцени против Флоријане. Млађи Иван је, према појединим  проценама, можда и најталентованији везиста који су појавио у Звездиној школи у последње време. Описују га као бржу верзију Марка Грујића, те да је због тога натерао емисаре Барселоне да неколико пута долазе у Србију.

Питање је само каква понуда би одобровољила челнике Црвене звезде да пусти у иностранству момке око којих би требало да гради тим наредне сезоне. Засад се све своди на приче преко посредника...

„О  свакој евентуалној понуди добро ћемо размислити. У инфраструктуру омладинске школе није ништа уложено већ деценијама и рад омладинске школе је скоро неиздржив у овим условима. Морамо пронаћи средства за изградњу терена са вештачком травом, рефлектора, теретана, интерната. И ако неко буде трансферисан сигурно ће део средства одвојити за инфраструктуру омладинске школе. Бар трећина. Исто важи и за најбољи тренерски кадар где се појачавамо. Једино где смо изузетно слаби је инфраструктура. То је за Црвену звезду недопустиво“, додао је Звездан Терзић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар