Zvezda, braća Ilić i milioni: Šta je plan?

"Ako neko od njih bude transferisan, trećinu novca ćemo uložiti u omladinsku školu“, poručio Zvezdan Terzić!

Fudbal 11.07.2017 | 21:00
Zvezda, braća Ilić i milioni: Šta je plan?
Oni su trenutno Zvezdino najveće blago, ali i trenutno najveći usud - braća Ivan i Luka Ilić. Večernje novosti su u danšanjem izdanju prenele informaciju da je Mančester Siti u Ljutice Bogdana poslao ponudu tešku 5.500.000 funti kako bi osigurao potpise momaka iz Niša. Uz uslov da ih ostavi na Marakani kako bi se igrački razvijali i u dogledno vreme stigli na Etihad kao gotovi proizvodi.

Takođe, tandem vezista je nedavno bio pod budnim okom jednog od najvažnijih skauta Monaka. Čovek iz Kneževine je gledao prošlosezonski omladinski derbi u kojem su Ivan i Luka blistali. Takođe, isti skaut boravio je na Prvenstvu Evrope za kadete gde je igrao Ivan Ilić, najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde (rođen 2001. godine).

Eventualnom prodajom braće Ilić Crvena zvezda bi rešila veliki deo finansijskih problema, dugove prema bankama. Međutim, ostala bi bez istinskih fudbalskih dijamanata, pošto fudbalski stručnjaci uveravaju da će za dve ili tri godine Ivan i Luka Ilić zbirno vredeti bar 15.000.000 evra. Samo je pitanje ima li Zvezda vremena da toliko čeka.

„Znamo za priče da naše klince i braću Ilić, Adžića, Račića, Nikolića i Joveljića prate veliki klubovi. Nije tajna da Zvezda živi od transfera igrača i da od toga smanjuje dug. Pogotovo sad posle ovih sporazuma sa bankama biće biće nam potreban dodatni novac“, rekao jeZvezdan Terzić.

Stariji Luka (1999. godište) nedavno je debitovao na međunarodnoj sceni protiv Florijane. Mlađi Ivan je, prema pojedinim  procenama, možda i najtalentovaniji vezista koji su pojavio u Zvezdinoj školi u poslednje vreme. Opisuju ga kao bržu verziju Marka Grujića, te da je zbog toga naterao emisare Barselone da nekoliko puta dolaze u Srbiju.

Pitanje je samo kakva ponuda bi odobrovoljila čelnike Crvene zvezde da pusti u inostranstvu momke oko kojih bi trebalo da gradi tim naredne sezone. Zasad se sve svodi na priče preko posrednika...

„O  svakoj eventualnoj ponudi dobro ćemo razmisliti. U infrastrukturu omladinske škole nije ništa uloženo već decenijama i rad omladinske škole je skoro neizdrživ u ovim uslovima. Moramo pronaći sredstva za izgradnju terena sa veštačkom travom, reflektora, teretana, internata. I ako neko bude transferisan sigurno će deo sredstva odvojiti za infrastrukturu omladinske škole. Bar trećina. Isto važi i za najbolji trenerski kadar gde se pojačavamo. Jedino gde smo izuzetno slabi je infrastruktura. To je za Crvenu zvezdu nedopustivo“, dodao je Zvezdan Terzić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar