УЕФА жестоко кажњава ФСС и Звезду!

Прети и закључавање Маракане! Новости пишу да је европска кућа фудбала реаговала због слика четничког војводе Момчила Ђујића и скандирања против УЕФА.

Фудбал 10.07.2017 | 17:15
УЕФА жестоко кажњава ФСС и Звезду!
Фудбаслки савез Србије и Црвена звезда ће ускоро бити драстично санкционисани! Како “Новости” сазнају, фудбалској репрезентацији Србије и вицешампиону Суперлиге прети ригорозна новчана казна због пријава делегата и наводних пропуста на међународном мечевима у организацији ФИФА и УЕФА.

Делегат утакмице Србија - Велс (1:1), која је одиграна 11. јуна на стадиону Рајко Митић, Швајцарац Пјерино Ларди, пријавио је домаћина због низа пропуста. Прво због скандирања: “Судија, п..еру” у 33. минуту, када је португалски арбитар Де Соуса досудио пенал за Велшане. Затим, због транспарента са ликом четничког војводе Момчила Ђујића на северној трибини и, коначно, због закрчених степеништа на западној трибини током целе утакмице, као највећег прекршаја.

Црвена звезда је већ дуго под лупом УЕФА због вишегодишњег излива незадовољства најватренијих присталица са северне трибине према овој организацији, које се углавном сводило на пароле “УЕФА мафија”. На мечу првог кола квалификација за Лигу Европе против малтешке Флоријане, 29. јуна на стадиону се орила песма против УЕФА, па је делегат добио цео превод и у извештају навео да је домаћин поновио стари прекршај.

Према сазнањима “Новости”, наш фудбалски савез и црвено-беле очекују новчане казне у распону од 50.000 до 100.000 швајцарских франака. 

Звезда плаћа 8.000 евра и затвара једну трибину! УЕФА казнила српског вицешампиона због транспарента на мечу против Флоријане.

После Партизана, УЕФА је казнила и Црвену звезду! Српски вицешампион мораће у касу УЕФА да уплати 8.000 евра, као и да затвори једну од трибина Маракане током прве наредне европске утакмице, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Пресуда из Ниона већ је стигла на Маракану и ФСС, а како се може чути, разлог због којег је Црвена звезда је кажњена је порука упућена ЛГБТ популацији током првог дуела са Флоријаном.

Ипак, иако је реч о пресуди одговорни с Маракане ће покушати наредних дана - ако ништа друго - да одложе казну. Тачније, тражиће образложење казне у канцеларијама УЕФА.

Иначе, Црвена звезда је већ дуго на тапету европске куће фудбала. Могуће је да су на казну утицале и честе пароле против УЕФА које се могу видети на утакмицама Црвене звезде.

Уколико после образложења из УЕФА људи из Црвене звезде не упуте жалбу, српски вицешампион ће казну одслужити на мечу против казахстанског Иртиша. Тада ће на Маракани бити затворена једна трибина, највероватније јужна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уефа

10.07.2017 15:26

Тамо је сада Станковић савјетник оног ћеферина фашисте,зашто не штити свој народ,српска посла сами себи су највећи не пријатељи

ОДГОВОРИТЕ