UEFA žestoko kažnjava FSS i Zvezdu!

Preti i zaključavanje Marakane! Novosti pišu da je evropska kuća fudbala reagovala zbog slika četničkog vojvode Momčila Đujića i skandiranja protiv UEFA.

Fudbal 10.07.2017 | 17:15
UEFA žestoko kažnjava FSS i Zvezdu!
Fudbaslki savez Srbije i Crvena zvezda će uskoro biti drastično sankcionisani! Kako “Novosti” saznaju, fudbalskoj reprezentaciji Srbije i vicešampionu Superlige preti rigorozna novčana kazna zbog prijava delegata i navodnih propusta na međunarodnom mečevima u organizaciji FIFA i UEFA.

Delegat utakmice Srbija - Vels (1:1), koja je odigrana 11. juna na stadionu Rajko Mitić, Švajcarac Pjerino Lardi, prijavio je domaćina zbog niza propusta. Prvo zbog skandiranja: “Sudija, p..eru” u 33. minutu, kada je portugalski arbitar De Sousa dosudio penal za Velšane. Zatim, zbog transparenta sa likom četničkog vojvode Momčila Đujića na severnoj tribini i, konačno, zbog zakrčenih stepeništa na zapadnoj tribini tokom cele utakmice, kao najvećeg prekršaja.

Crvena zvezda je već dugo pod lupom UEFA zbog višegodišnjeg izliva nezadovoljstva najvatrenijih pristalica sa severne tribine prema ovoj organizaciji, koje se uglavnom svodilo na parole “UEFA mafija”. Na meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv malteške Florijane, 29. juna na stadionu se orila pesma protiv UEFA, pa je delegat dobio ceo prevod i u izveštaju naveo da je domaćin ponovio stari prekršaj.

Prema saznanjima “Novosti”, naš fudbalski savez i crveno-bele očekuju novčane kazne u rasponu od 50.000 do 100.000 švajcarskih franaka. 

Zvezda plaća 8.000 evra i zatvara jednu tribinu! UEFA kaznila srpskog vicešampiona zbog transparenta na meču protiv Florijane.

Posle Partizana, UEFA je kaznila i Crvenu zvezdu! Srpski vicešampion moraće u kasu UEFA da uplati 8.000 evra, kao i da zatvori jednu od tribina Marakane tokom prve naredne evropske utakmice, saznaje MOZZART Sport.

Presuda iz Niona već je stigla na Marakanu i FSS, a kako se može čuti, razlog zbog kojeg je Crvena zvezda je kažnjena je poruka upućena LGBT populaciji tokom prvog duela sa Florijanom.

Ipak, iako je reč o presudi odgovorni s Marakane će pokušati narednih dana - ako ništa drugo - da odlože kaznu. Tačnije, tražiće obrazloženje kazne u kancelarijama UEFA.

Inače, Crvena zvezda je već dugo na tapetu evropske kuće fudbala. Moguće je da su na kaznu uticale i česte parole protiv UEFA koje se mogu videti na utakmicama Crvene zvezde.

Ukoliko posle obrazloženja iz UEFA ljudi iz Crvene zvezde ne upute žalbu, srpski vicešampion će kaznu odslužiti na meču protiv kazahstanskog Irtiša. Tada će na Marakani biti zatvorena jedna tribina, najverovatnije južna.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uefa

10.07.2017 15:26

Tamo je sada Stanković savjetnik onog ćeferina fašiste,zašto ne štiti svoj narod,srpska posla sami sebi su najveći ne prijatelji

ODGOVORITE