Повећање ПДВ-а увећава трошак

Партија демократског прогреса сматра да би повећање стопе ПДВ-а, које је јуче предложио предсједник Републике Српске Милорад Додик, директно утицало на раст цијена и “свакој породици из новчаника, уз постојеће несносне трошкове, мјесечно отело још 50 КМ”.

Република Српска 10.07.2017 | 12:18
Повећање ПДВ-а увећава трошак
У саопштењу из ПДП-а наводе да је Додикова прича о дефициту буџета од 150 милиона КМ годишње обмана, јер је стварна истина да је прошлогодишњи дефицит био више од 350 милиона КМ.

Они тврде да је поређењем пореског система Републике Српске и Србије, Додик избјегао да каже стварну истину, јер Србија, осим више стопе, има и нижу, али и нулту стопу пореза, док би поређење дуга Републике Српске са Америком било смијешно да није жалосно.

У овој странци наводе да се предсједником Републике слажу само у констатацији да су плате парламентараца БиХ енормно високе.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је јуче на Јахорини да би повећањем ПДВ-а са 17 на 20 одсто били покривени текући дефицити и обезбијеђен новац за инвестирање, а БиХ би и даље имала најнижу стопу у региону.

БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Трн

10.07.2017 10:36

Нису то никакви људи кад немају 50 КМ да дадну насем Преседнику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

.....

10.07.2017 10:42

Порез на ваздух господару наплати И дисање гори Си од куге....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кукурик

10.07.2017 10:59

Јел ово 3% за пензије да ти повисицу па онда ти узме хм ста ми је остало од повисице НИСТА сједи јединица остало тије јос мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

10.07.2017 12:27

Господине Бореновицу ти си власт у БиХ засто не уведете смањење ПДВ-а на важне животне намјернице као сто су прехрамбени производи ,лијекови као у цијелом нормалном свијету а повецате на луксуз , алкохол цигарете итд. На тај начин буџет неби био оштећен а народу би био живот и основне ствари јефтинији. Ми смо једина земља где се плаца исти ПДВ на хљеб и на пиво нпр. Ти исто продајеш маглу овом јадном ароду који од заслијепљености политиком не види даље од ниса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пере САПун

10.07.2017 14:07

Ено ти Проинтер исисава из буџета још који милион...а ви из опозиције ни А ни Б...нисте ви права опозиција, већ сте или Курта или Мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

10.07.2017 15:29

СКИНИ НАМ ТЕ СВОЈЕ ДЕБИЛЕ СА ГРБАЧЕ МИСЛИМ ДА ТИ ЈЕ НАРОД ОДХРАНИО КОМПЛЕТ ФАМИЛИЈУ СА СВИМ ПРИКАМА И ПРИЈАМА КУМОВИМА И ЉУБАНИЦАМА И ТВОЈОМ И ЊИХОВОМ ДЈЕЦОМ ЈЕСИ ТОЛИКО НЕСПОСОБАН ДА ТИ НАРОД И УНУЧАД НАХРАНИ ПА ВИ СТЕ ПРОСЈАЦИ СИРОТАНОВИЋИ

ОДГОВОРИТЕ