Povećanje PDV-a uvećava trošak

Partija demokratskog progresa smatra da bi povećanje stope PDV-a, koje je juče predložio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktno uticalo na rast cijena i “svakoj porodici iz novčanika, uz postojeće nesnosne troškove, mjesečno otelo još 50 KM”.

Republika Srpska 10.07.2017 | 12:18
Povećanje PDV-a uvećava trošak
U saopštenju iz PDP-a navode da je Dodikova priča o deficitu budžeta od 150 miliona KM godišnje obmana, jer je stvarna istina da je prošlogodišnji deficit bio više od 350 miliona KM.

Oni tvrde da je poređenjem poreskog sistema Republike Srpske i Srbije, Dodik izbjegao da kaže stvarnu istinu, jer Srbija, osim više stope, ima i nižu, ali i nultu stopu poreza, dok bi poređenje duga Republike Srpske sa Amerikom bilo smiješno da nije žalosno.

U ovoj stranci navode da se predsjednikom Republike slažu samo u konstataciji da su plate parlamentaraca BiH enormno visoke.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče na Jahorini da bi povećanjem PDV-a sa 17 na 20 odsto bili pokriveni tekući deficiti i obezbijeđen novac za investiranje, a BiH bi i dalje imala najnižu stopu u regionu.

BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Trn

10.07.2017 10:36

Nisu to nikakvi ljudi kad nemaju 50 KM da dadnu nasem Presedniku...

ODGOVORITE
Name

.....

10.07.2017 10:42

Porez na vazduh gospodaru naplati I disanje gori Si od kuge....

ODGOVORITE
Name

kukurik

10.07.2017 10:59

Jel ovo 3% za penzije da ti povisicu pa onda ti uzme hm sta mi je ostalo od povisice NISTA sjedi jedinica ostalo tije jos manje

ODGOVORITE
Name

Zoran

10.07.2017 12:27

Gospodine Borenovicu ti si vlast u BiH zasto ne uvedete smanjenje PDV-a na važne životne namjernice kao sto su prehrambeni proizvodi ,lijekovi kao u cijelom normalnom svijetu a povecate na luksuz , alkohol cigarete itd. Na taj način budžet nebi bio oštećen a narodu bi bio život i osnovne stvari jeftiniji. Mi smo jedina zemlja gde se placa isti PDV na hljeb i na pivo npr. Ti isto prodaješ maglu ovom jadnom arodu koji od zaslijepljenosti politikom ne vidi dalje od nisa.

ODGOVORITE
Name

Pere SAPun

10.07.2017 14:07

Eno ti Prointer isisava iz budžeta još koji milion...a vi iz opozicije ni A ni B...niste vi prava opozicija, već ste ili Kurta ili Murta.

ODGOVORITE
Name

MK

10.07.2017 15:29

SKINI NAM TE SVOJE DEBILE SA GRBAČE MISLIM DA TI JE NAROD ODHRANIO KOMPLET FAMILIJU SA SVIM PRIKAMA I PRIJAMA KUMOVIMA I LJUBANICAMA I TVOJOM I NJIHOVOM DJECOM JESI TOLIKO NESPOSOBAN DA TI NAROD I UNUČAD NAHRANI PA VI STE PROSJACI SIROTANOVIĆI

ODGOVORITE