Забрањен улазак турском министру

Аустрија је забранила данас аустријском министру економије Нихату Зејбекчију да уђе у земљу да би присуствовао обиљежавању годишњице прошлогодишњег покушаја војног удара у Турској, саопштено је из аустријског Мнистарства спољних послова.

Свијет 10.07.2017 | 11:49
Забрањен улазак турском министру
“Могу да потврдим да је министар спољних послова Себастијан Курц забранио турском министру економије да уђе у земљу”, рекао је портпарол Министарства станици ОРФ.

Он је додао да је тај догађај “веома велики” и да би посјета представљала “опасност по јавни ред и безбједност у Аустрији”.

Сличну одлуку је у петак, 7. јула, донијела Холандија, која је саопштила да замјеник турског премијера Тургулу Туркес није добродошао у ову земљу на церемонију коју поводом покушаја војног удара обиљежавају турски исељеници.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоол

10.07.2017 11:09

Али не сумњам да це у Сарајеву то бити обиљежено на високом нивоу.Прзног стомака и уздигнутих песница као и увек како се код нас обиљежавају такве глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ап

10.07.2017 13:28

ЗАБРАНИТЕ и Ви Европским протувама и хомосима.ЕУ је пред вратима понора а Турска једино гријеши што са њима уопште преговара,јачи су него пола Европе у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г.Принцип

10.07.2017 14:59

То се деси кад је неко малан као Аустрија и Холандија на Сцени и пуни Комплеxа . И сада скупљају Бодове за следеце Изборе. Немозе се бити Демократа а имати Гене Фасистицке ..!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.07.2017 23:04

Немоземо ми на балкану.а они могу.они могу отиц у другу земљу и правит ред.они могу све.они истријебе све зивотиње па другима одреде колико да лове.направе стотине нуклеарних електрана а други несмију.