Zabranjen ulazak turskom ministru

Austrija je zabranila danas austrijskom ministru ekonomije Nihatu Zejbekčiju da uđe u zemlju da bi prisustvovao obilježavanju godišnjice prošlogodišnjeg pokušaja vojnog udara u Turskoj, saopšteno je iz austrijskog Mnistarstva spoljnih poslova.

Svijet 10.07.2017 | 11:49
Zabranjen ulazak turskom ministru
“Mogu da potvrdim da je ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc zabranio turskom ministru ekonomije da uđe u zemlju”, rekao je portparol Ministarstva stanici ORF.

On je dodao da je taj događaj “veoma veliki” i da bi posjeta predstavljala “opasnost po javni red i bezbjednost u Austriji”.

Sličnu odluku je u petak, 7. jula, donijela Holandija, koja je saopštila da zamjenik turskog premijera Turgulu Turkes nije dobrodošao u ovu zemlju na ceremoniju koju povodom pokušaja vojnog udara obilježavaju turski iseljenici.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zool

10.07.2017 11:09

Ali ne sumnjam da ce u Sarajevu to biti obilježeno na visokom nivou.Prznog stomaka i uzdignutih pesnica kao i uvek kako se kod nas obilježavaju takve gluposti.

ODGOVORITE
Name

ap

10.07.2017 13:28

ZABRANITE i Vi Evropskim protuvama i homosima.EU je pred vratima ponora a Turska jedino griješi što sa njima uopšte pregovara,jači su nego pola Evrope u svakom pogledu.

ODGOVORITE
Name

G.Princip

10.07.2017 14:59

To se desi kad je neko malan kao Austrija i Holandija na Sceni i puni Komplexa . I sada skupljaju Bodove za sledece Izbore. Nemoze se biti Demokrata a imati Gene Fasisticke ..!!

ODGOVORITE
Name

We

10.07.2017 23:04

Nemozemo mi na balkanu.a oni mogu.oni mogu otic u drugu zemlju i pravit red.oni mogu sve.oni istrijebe sve zivotinje pa drugima odrede koliko da love.naprave stotine nuklearnih elektrana a drugi nesmiju.