Ботас: Старт мог живота! Хамилтон: Тежак викенд!

Возач Мерцедеса Валтери Ботас рекао је да је срећан због победе у трци Формуле 1 за ВН Аустрије и да је на стази Шпилберг имао најбољи старт у каријери.

Остали спортови 10.07.2017 | 14:45
Ботас: Старт мог живота! Хамилтон: Тежак викенд!
"То је био старт мог живота. Заиста сам 'ушао'. На почетку сам контролисао трку, али је на крају било мало незгодно. Веома сам срећан. Ово ми је друга победа у каријери", рекао је Ботас после трке.

Ботас је победио у Аустрији, након што је добро кренуо са пол позиције и сигурно возио до самог краја. Њега је у завршници нападао Себастијан Фетел из Ферарија, који је на крају заостао 0,658 секунди. ; 

"Трка ме мало подсетила на оно што се догодило у Русији, имао сам велики мехур на задњој гуми од петог круга после замене. Али срећан сам, велику захвалност дугујем екипи", додао је фински возач. 

Он је трећи у конкуренцији возача са 35 бодова заостатка за водећим Фетелом и 19 бодова за клупским колегом Луисом Хамилтоном. 

"Дуга је година, нисмо чак ни на половини шампионата. Још је рано, а ми још развијамо екипу. Уживам у сваком тренутку", навео је Ботас. 

Фетел је рекао да му је недостајао још један круг за победу. 

"Како бисте се ви осећали да сте пола секунде иза победника? Било је тесно. Био сам задовољан у другом делу, чим смо ставили супер меке гуме, болид је оживео. Рекли су ми да Ботас има проблема и притискао сам га. Мислим да ми је требао још један круг, пошто се Ботас мучио да се попне узбрдо. Желео сам да победим, али и ово је добар резултат", рекао је Фетел. 

Треће место заузео је возач Ред Була Данијел Рикардо, који се у завршници одбранио од Луиса Хамилтона. 

"Трка је била забавна. Почетак је одлучио, али и то што сам се одбранио од Луиса у последњих неколико кругова. Пришао је близу, али сам се држао моје стратегије кочења. Пети узастопни подијум је сјајна ствар, посебно на домаћој стази", рекао је Рикардо. 

Хамилтон је трку почео са осмог места, после казне од пет позиција због недозвољене замене мењача. 

"Не знам да ли бих престигао Данијела да сам имао још неколико кругова. Дао сам све од себе. Добро се осећам, ово је био тежак викенд, али идем даље. Имао сам неколико лошијих дана и радујем се што ћу наредне недеље видети домаћу публику. Надам се да ћу у трку на Силверстону ући без икаквих проблема, да ћу почети 'чисто'", рекао је Хамилтон. 

Наредна трка у шампионату вози се 16. јула за Велику награду Велике Британије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар