Botas: Start mog života! Hamilton: Težak vikend!

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za VN Austrije i da je na stazi Špilberg imao najbolji start u karijeri.

Ostali sportovi 10.07.2017 | 14:45
Botas: Start mog života! Hamilton: Težak vikend!
"To je bio start mog života. Zaista sam 'ušao'. Na početku sam kontrolisao trku, ali je na kraju bilo malo nezgodno. Veoma sam srećan. Ovo mi je druga pobeda u karijeri", rekao je Botas posle trke.

Botas je pobedio u Austriji, nakon što je dobro krenuo sa pol pozicije i sigurno vozio do samog kraja. Njega je u završnici napadao Sebastijan Fetel iz Ferarija, koji je na kraju zaostao 0,658 sekundi. ; 

"Trka me malo podsetila na ono što se dogodilo u Rusiji, imao sam veliki mehur na zadnjoj gumi od petog kruga posle zamene. Ali srećan sam, veliku zahvalnost dugujem ekipi", dodao je finski vozač. 

On je treći u konkurenciji vozača sa 35 bodova zaostatka za vodećim Fetelom i 19 bodova za klupskim kolegom Luisom Hamiltonom. 

"Duga je godina, nismo čak ni na polovini šampionata. Još je rano, a mi još razvijamo ekipu. Uživam u svakom trenutku", naveo je Botas. 

Fetel je rekao da mu je nedostajao još jedan krug za pobedu. 

"Kako biste se vi osećali da ste pola sekunde iza pobednika? Bilo je tesno. Bio sam zadovoljan u drugom delu, čim smo stavili super meke gume, bolid je oživeo. Rekli su mi da Botas ima problema i pritiskao sam ga. Mislim da mi je trebao još jedan krug, pošto se Botas mučio da se popne uzbrdo. Želeo sam da pobedim, ali i ovo je dobar rezultat", rekao je Fetel. 

Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji se u završnici odbranio od Luisa Hamiltona. 

"Trka je bila zabavna. Početak je odlučio, ali i to što sam se odbranio od Luisa u poslednjih nekoliko krugova. Prišao je blizu, ali sam se držao moje strategije kočenja. Peti uzastopni podijum je sjajna stvar, posebno na domaćoj stazi", rekao je Rikardo. 

Hamilton je trku počeo sa osmog mesta, posle kazne od pet pozicija zbog nedozvoljene zamene menjača. 

"Ne znam da li bih prestigao Danijela da sam imao još nekoliko krugova. Dao sam sve od sebe. Dobro se osećam, ovo je bio težak vikend, ali idem dalje. Imao sam nekoliko lošijih dana i radujem se što ću naredne nedelje videti domaću publiku. Nadam se da ću u trku na Silverstonu ući bez ikakvih problema, da ću početi 'čisto'", rekao je Hamilton. 

Naredna trka u šampionatu vozi se 16. jula za Veliku nagradu Velike Britanije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar