Срби оптужени за смрт Американца

Осморица нападача на Американца на грчком острву Закинтосу оптужена су за тешко кривично дело групног убиства с предумишљајем, објавили су данас грчки медији, преносећи одлуку тужиоца донету прошле ноћи.

Србија 09.07.2017 | 14:50
Срби оптужени за смрт Американца
Оптужено је седам ухапшених Срба и један Грк - бармен ноћног клуба на плажи Лагана, испред којег је убијен 22-годишњи Афро-Американац.

Оптужена група ће у уторак, 11. јула, бити изведена пред истражног судију на Закинтосу да изнесе исказе у своју одбрану.

Убиство је изазвало огорчење на Закинтосу, те је полиција предузела драконске мере приликом спроводјења оптуженика.

Полиција је у истрази користила неколико видео-снимака ноћног клуба, суседних локала и гостију, медју којима је на забави био и Бакари Џавард Хендерсон, с друштвом.

Кључан је његов "селфи" с једном конобарицом, на којем се види да је пијан покушао да је привуче ради сликања, али да га је она одгурнула, што је изазвало интервенцију "избацивача" клуба, а потом и кавгу гостију са Американцем и напад на њега, пишу грчки медији.

"За свега неколико секунди ствар се опасно погоршала када се Хендерсоново друштво потукло са Србима, гостима локала", пише грчки сајт Неwсит.гр и помиње "једног 32-годишњег Србина с британским пасошем који је напао Американца" чиме је "почело премлаћивање, а пријатељи нису могли да га заштите".

Хендерсон је истрчао из локала, али није успео да умакне нападачима "који га тукли до смрти, ударајући га и пошто је изгубио свест", преносе медији.

Вештак судске медицине у грчком граду Патри је утврдио да је Хендерсон умро од крварења у мозгу због низа удараца у главу, и да има и једну рану од разбијене стаклене пивске боце, а да је већ био у таквом стању да није ни могао да се брани.

Медији преносе да су одмах ухапшени 34-годишњи бармен и 32-годишњи Србин с британским пасошем, "избацивач" клуба, док се "шест особа српског порекла", идентификованих по видео-снимцима, мирно предало полицији исте ноћи у хотелу у којем су заједно боравили.

Прва двојица негирају да су имали намеру да убију Американца и кажу да су само хтели да га избаце и локала јер је пијан "правио проблеме", а остала шесторица негирају своју одговорност за убиство.

На једном од снимака се и види како "избацивач" прилази друштву Американаца, што се претвара у оштру свадју, а када Хендерсон устаје и "изгледа као да удара избацивача у лице, ствар измиче контроли... - избија тешка туча група Американаца и Срба у шта су се укључили избацивач и бармен".

Потом се на снимцима с других камера види како Американац бежи напоље, али га "сустижу, хватају и буквално убијају ударајући га", пишу грчки медији.

Породица убијеног је објавила да је он био искусан светски путник и модни креатор, а да је у Грчкој био ради снимања за своју нову модну колекцију. Саучешче поводом његове смрти изјавио је ректор Универзитета Аризоне Роберт Робинс, где је Хендерсон запамћен као одличан студент. 

Грчки медији преносе да је вест о убиству на Закинтосу "обишла свет" и да страни медији подсећају на "мрачну страну" тог грчког острва: на убиство британског туристе 2011. после свадје с таксистом, и на потпуно слепило и губитак функције бубрега једног странца од пића кућне израде у једном тамошњем бару.

По британском листу Дејли мејл, убијеног Американца су тукла десеторица, неки ударајући га у главу гвозденим "боксерима", а грчка "полиција истражује да ли је било расистичких мотива нападача".

Становници општине Лагана кажу да је стање с ноћним клубовима "толико дивље", да страхују да увече изадју из кућа, и да се Влада Грчке не само оглушила о њихове захтеве да заведе ред, већ је затворила тамошњу полицијску станицу.

Извор: Бета

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јах

09.07.2017 13:42

Сами хтјели да га избаце па га тукли до смрти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лази!

09.07.2017 14:19

Американац је изврсио самоубијство да би окривили недузне Србе!

Name

ре

09.07.2017 20:05

А јуце оптузивали Босанца

Name

Ипак није

09.07.2017 14:02

Знаци да убица ипак није дрзављанин БиХ него Уједињеног Краљевства. Уф... лакнуло ми је кад сам схватио да ипак није Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандзак

09.07.2017 14:52

Он се зове Амир. Медјутим. Нема то везе. Црнац је поцео све и то је највазније. Остало су биле ствари које су се отеле контроли. Он је био огроман зато су остали припомогли. Је дини расизан је да тај Кунта Кинте је био велика мисицаба маса, а остали ситни Бијелци.

Name

Зоки

09.07.2017 14:09

Откуд сад да су га тукли Срби,а не Босанац,како је извјеставано на телевизији по изјави бармена.Па нису Бисанци најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

09.07.2017 14:09

Откуд сад да су га тукли Срби,а не Босанац,како је извјеставано на телевизији по изјави бармена.Па нису Бисанци најгори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко би други

09.07.2017 16:39

Ма да и нису били на острву били би оптузени.Српска посла.Надји Србина да га оптузис.За било ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ко би други

09.07.2017 19:47

Генетика се не може промјенити преко ноћи. Не могу дјеца злочинаца никако у попове...

Name

милос

09.07.2017 17:28

Грци најбољи људи ! Браца

ОДГОВОРИТЕ