Федерер: Не бих успио без Мирке

Роџер Федерер истакао је своју супругу Мирку као кључни фактор успеха у својој богатој каријери.

Свијет 09.07.2017 | 12:49
Федерер: Не бих успио без Мирке

Федерер је у суботу изборио пласман у осмину финала на свом 19. наступу на Вимблдону, који је освојио седам пута.

"Не бих успео без ње. Ако буде рекла да више не жели да путује, то ће бити крај моје каријере. Једноставно је тако. Она је најбоља. Срећан сам што ми дозвољава да јурим своје снове, јер је у томе колико и ја", рекао је Федерер.

Федерер ће у наредној рунди играти против Бугарина Григора Димитрова.

"Ако буде рекла да више не жели да путује, то ће бити крај моје каријере".

"Одличан је ударач, једноручни бекхенд увек доноси другачији осећај мечу због слајса. Питање је који ће ударац да изабере. Увек има два избора. Није да игач са дворучним бекхендом нема, али он ће вероватно послати само слајс или се бранити. С њим је другачије. На врхунцу је каријере тренутно. Очекујем да сваки пут буде бољи када играм с њим. То очекујем и у понедељак", рекао је Швајцарац.

Док Новак Ђоковић подржава идеју о "коучингу" током мечева, Федереру се свиђа самосталност играча на терену.

"Нисам у потпуности за то. Свиђами се у тенису то што зависиш само од себе кад играш. Такође, немају сви исте ресурсе за тренере, па нисам сигуран да ће то бити предност. Али сигуран сам да неће правити велику разлику јер није то ракетна наука. Много ми је интересантније правило о времено између поена. Некад нам је потребно мало слободе. На пример, играч који поентира дроп-шотом после дуге размене удараца мора одмах да трчи на основну линију. Наравно, морамо примењивати то правило јер неки играчи претерано прекорачују лимит", рекао је Федерер.

Опет, док се Ђоковић није осећао несигурно на тренутно подлози, Федерер је истакао да се оклизнуо неколико пута.

"Када сунце цео дан греје терен, осећам да је тада клизавији, посебно део у средини где је доста уништене траве. Има доста клизавих места. Оклизнуо сам се се, нисам се осећао несигурно, али морам признати да је било тешко да се игра. Последње што желим да видим јесу неке ужасне повреде. Биће интересантно видети терене на наредним мечевима, надам се да ће моћи да их добро спреме за понедељак", закључио је Федерер.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рибизла

09.07.2017 10:57

Федерер је талент свих времена. Игра једноруцни бекенд. Сви играци који играју дворуцни бекенд, уствари нису талентовани, и зато играју дворуцни бекенд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибизло.

09.07.2017 11:37

Дрз' се воцњака рибизло. Ти ни лопату не дрзис правилно.