Federer: Ne bih uspio bez Mirke

Rodžer Federer istakao je svoju suprugu Mirku kao ključni faktor uspeha u svojoj bogatoj karijeri.

Svijet 09.07.2017 | 12:49
Federer: Ne bih uspio bez Mirke

Federer je u subotu izborio plasman u osminu finala na svom 19. nastupu na Vimbldonu, koji je osvojio sedam puta.

"Ne bih uspeo bez nje. Ako bude rekla da više ne želi da putuje, to će biti kraj moje karijere. Jednostavno je tako. Ona je najbolja. Srećan sam što mi dozvoljava da jurim svoje snove, jer je u tome koliko i ja", rekao je Federer.

Federer će u narednoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

"Ako bude rekla da više ne želi da putuje, to će biti kraj moje karijere".

"Odličan je udarač, jednoručni bekhend uvek donosi drugačiji osećaj meču zbog slajsa. Pitanje je koji će udarac da izabere. Uvek ima dva izbora. Nije da igač sa dvoručnim bekhendom nema, ali on će verovatno poslati samo slajs ili se braniti. S njim je drugačije. Na vrhuncu je karijere trenutno. Očekujem da svaki put bude bolji kada igram s njim. To očekujem i u ponedeljak", rekao je Švajcarac.

Dok Novak Đoković podržava ideju o "koučingu" tokom mečeva, Federeru se sviđa samostalnost igrača na terenu.

"Nisam u potpunosti za to. Sviđami se u tenisu to što zavisiš samo od sebe kad igraš. Takođe, nemaju svi iste resurse za trenere, pa nisam siguran da će to biti prednost. Ali siguran sam da neće praviti veliku razliku jer nije to raketna nauka. Mnogo mi je interesantnije pravilo o vremeno između poena. Nekad nam je potrebno malo slobode. Na primer, igrač koji poentira drop-šotom posle duge razmene udaraca mora odmah da trči na osnovnu liniju. Naravno, moramo primenjivati to pravilo jer neki igrači preterano prekoračuju limit", rekao je Federer.

Opet, dok se Đoković nije osećao nesigurno na trenutno podlozi, Federer je istakao da se okliznuo nekoliko puta.

"Kada sunce ceo dan greje teren, osećam da je tada klizaviji, posebno deo u sredini gde je dosta uništene trave. Ima dosta klizavih mesta. Okliznuo sam se se, nisam se osećao nesigurno, ali moram priznati da je bilo teško da se igra. Poslednje što želim da vidim jesu neke užasne povrede. Biće interesantno videti terene na narednim mečevima, nadam se da će moći da ih dobro spreme za ponedeljak", zaključio je Federer.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ribizla

09.07.2017 10:57

Federer je talent svih vremena. Igra jednorucni bekend. Svi igraci koji igraju dvorucni bekend, ustvari nisu talentovani, i zato igraju dvorucni bekend.

ODGOVORITE
Name

Ribizlo.

09.07.2017 11:37

Drz' se vocnjaka ribizlo. Ti ni lopatu ne drzis pravilno.