Скуп подрше Младићу не треба злоупотребљавати

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да најављени скуп подршке генералу Ратку Младићу, који у Бањалуци у уторак, 11. јула, организује Српски сабор "Заветници" - Република Српска, не треба да буде политички злоупотријебљен ни са једне стране.

Република Српска 09.07.2017 | 12:17
Скуп подрше Младићу не треба злоупотребљавати
Он је навео да је најважније да припадници МУП-а Републике Српске обезбиједе скуп и да то окупљање прође у најбољем реду.

"Свако има право да организује догађај на начин како је то прописао закон о окупљању грађана", рекао је Бореновић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци и додао да ПДП није позван на овај скуп као ни на било који други догађај 11. јула.

Бореновић је рекао да се ПДП озбиљно припрема за наредне изборе и сљедећи период, јер су потребни одговорни, стручни, добри и квалитетни људи који ће уз добар програм обновити Републику Српску.

"ПДП припрема програм за сљедећи период, посебно за наредне изборе. Уз људе који ће тај програм спроводити показујемо пуну озбиљност за ситуацију у којој се данас налази Република Српска и БиХ", додао је Бореновић.

Он је подсјетио да је прије неколико дана поднесена прва од пет интерпелација која је у вези са економском политиком и радом Владе Републике Српске.

"Друга интерпелација биће у вези са радом јавних предузећа и јавне управе, трећа у вези са стањем у здравственом систему Српске, четврта о борби против корупције и криминала, а пета о демографским кретањима у Републици Српској", нагласио је Бореновић.

Он је на конференцији за новинаре представио новог директора Политичке академије ПДП-а Милка Грмушу, који ће бити нови члан Главног одбора ове странке.

Грмуша је рекао да је ПДП показао спремност да окупи младе људе који другачије размишљају и да покуша дати шансу за неке нове идеје и политичке принципе да се афирмишу за Републику Српску за дужи низ година.

Он сматра важним да се што више младих људи укључи у политичке процесе у Републици Српској.

(Агенције)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

БОБА

09.07.2017 10:41

ШТО ВИШЕ УКЉУЧИТИ МЛАДИХ У ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ТО ЈЕ СМЈЕШНО КУПЕ ПОЕНЕ ШТО ИХ ВИШЕ УКЉУЧИТЕ ЊИМА БОЉЕ СВЕ СЕ ЗНА КО ПРАТИ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОВУ НАШУ СЦЕНУ .МЈЕЊАЈТЕ ИЗ ТЕМЕЉА СВЕ ОВО ЈЕ ПРЕШЛО СВЕ ГРАНИЦЕ, ШТО ВИШЕ ОВАЦА ЊИМА БОЉЕ.МОЖЕ ЛИ ОВО ИКО ПРОМЈЕНИТИ СТРАНКЕ СУ ДОВЕЛЕ ОВАЈ НАРОД ДО ГАЂЕЊА.МОЈЕ МИШЉЕЊЕ НЕ КА НАРОД ЛЕТИ АПЛАУДИРА ЗА ЊИХОВО ДОБРО.ОВИ КОЈИ ЛЕТЕ ШЕСТО МАРАКА ПЛАТА ИЛИ НАЈВИШЕ БЕЗ ПЛАТА А ОНИ ПУНИ КО БРОДОВИ НАРОДЕ ОСВИЈЕСТИ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гг

09.07.2017 12:12

Неце они истинске интелектуалце, индивидуалце, људе са изграденим и јасним ставовима, са напредним идејама, нево се купи неформирана омладина без јасне политицке предодзбе, који не питају него само случају и од њих се очекује да доведу нешто гласача. Када би ова партија којаби ипак могла нешто да уцини узела у обзир слободне и образовне бунтовнике који носе идеју то би било вец нешто друго, али нарвно са уважавањем, а не потрцком који лепи плакате.

Name

ПДП БЛ

09.07.2017 12:41

Зашто шутоте о дешавањима у скупштини града Бањалуке и о наовом папку Зорану Талићу који је напустио ПДП за функцију предсједника акупштине????

Name

РЕ ПДП БАЊА ЛУКА

09.07.2017 15:23

Е мој Дроњак, дзабе ти све. Поцео си радити у Агенцији за љекове на одредјено вријеме, нису те успјели запослити у Дом здравља. На ово све јос Талиц постаде предедаједник скупстине - надам се да се нецес објесити - теске су ово две цињенице за тебе у само једној години - превисе имас мрзње и љубоморе у себи - помози си. Воли те твој румени

Name

ЛАКИ

09.07.2017 10:48

Е МОЈ БОРЕНОВИЋИ НИ ТИ НИ ОСТАЛИ ИЗ СЗП НЕМАТЕ ХРАБРОСТИ НИЗАШТА. ДА ЈЕ ОБРНУТА СИТУАЦИЈА У ОВАКО КАТАСТРОФАЛНОМ СТАЊУ У РС, ДОДИК БИ ВАС ОДУВАО ЗА ТРИ ДАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

луки

09.07.2017 11:38

То и јесте туга сто је додик растурио опозицију и створио десет малих организација.власт је цудо надјес десетак папака растурис и оно мало цеститости па сад ко це а скинути са власти,једино инфаркт или каква цудна бољка.

Name

Јел

09.07.2017 13:52

Па ста се има растурити ? Бореновиц и Црни су ликови испод просјека једино је Говедарица мало изнад али Тадиц и Бабиц су рзвалили СДС и ниста, ако упоредими те СЗПове прваке са трецим есалоном ДНСа они су труба ал она велика, и јос да додам за све СЗПОовце Стевандиц је марка громада , није ту крај и ако додамо Цвцу цутуру и његову странку лијецених алкоса ко мозе било ста промјенити ?Дроњак и Сукало са 20 гласова , него људи притегнути опанке и за Њемацку а Дроњци и румени нек се кољу с овим кримосима из СНСДа јер су исти.

Name

боки

09.07.2017 11:06

Тацно! Пуно младих,потом испразно хвалисање како су они то и то...ма грешка до грешке. Имате ли нешто паметније? Нешто корисније? Нешто сто це вратити вјеру у сутра,снагу за то праведније сутра? МА, НЕМАТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

09.07.2017 11:11

Па господине Бореновићу о каквој ви подршци говорите за генерала Младића.Генералу је требала подршка давних дана сад је касно. Паметном и превише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.07.2017 14:13

Потписујем коментар уз констатацију да ови који су против, били су против Великог Генерала и за вријеме рата. За своје личне интересе Савез за обману ће уништити и Републику Српску.

Name

Пеки

09.07.2017 11:40

Нецемо ваљфа ко цеда и цанак иц у сребреницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пеки

09.07.2017 13:03

Глас фукаре се даље цује,само сто фукарин глас вријеме брзо однесе а гласови моралних људи остају запамцени за вјецност.Препознај се Пеки којој страни припадас фикара или моралних,мени ово прво изгледа

Name

Ма ма фујјјјј

09.07.2017 13:40

Проклетнице...да су сви ко цеда до помирења и сузивота и економског напредка давно би досло

Name

Мислим

09.07.2017 11:48

Мислим да је добар избор Милка Грмуше за неку тренутну функцију.Да леће он бити кандидат за можда посланика на изборима то је тешко рећи?? На жалост 80 % гласача се бар годину дана прије избора не информише о политичким дешавањима и новим именима.Људи најчешће гласају за позната имена често пута излизана лица која немају шта да понуде гласачима.снсд има страначку војску која по наређењу гласа за неке људе.Не знам шта ти млади људи размишљају у будућности??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поплашенко

09.07.2017 12:12

Бореновићу,буди јак политићар па изнеси свој став о овом догађају,а не немој овп немој оно.Додик јевза васбмрак,а Ивнић,ти остали дрзите ср оне :тако је то,ако друг Додик не каже другачије.Ви у ПДПу сте његови гласноговорници.Тешко народима са овавим твз политичарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

09.07.2017 12:19

Генерал Ратко Младић је заслужио да му се на овакав један начин ода признање за стварање РС-е,без које не би било Српског народа у БиХ,јер видимо како пролазе Срби у ФБиХ,хрватској и црној гори,тј.како се поступа са њима?Генерал Ратко Младић је прави војсковођа који је успео ратном тактиком са својим борцима да оствари немогуће јер се истовремено борио на копну против тзв.армије БиХ,зелених беретки,муџахедина, ХВО, регуларне војске хрватске и против авијације НАТО пакта која је даноноћно бомбардовала положаје војске РС-е.Ослободио је тешком борбом у немогућим и неравноправним условима 75% територије БиХ од свих врста наведених агресора свој Српски народ у БиХ... Када му агресор није могао ништа,Амерички командоси са носача авиона су се искрцали на територију хрватске 1995-те и спровели су копнени и ваздушни удар на територију РСК-е, познатији као Олуја над српским народом од стране САД и НАТО пакта коју су хрвати после присвојили као своју победу,том приликом разбијена је РСК-а и уследила је после пробоја америчких командоса и у РС-у тзв. хрватско-муслиманска офанзива до пред Бања Луку.Генерал Ратко Младић је урадио све што је могао да спаси и заштити свој Српски народ у периоду рата 1991-1995 да не доживи судбину својих предака и сународника из 1941-ве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

09.07.2017 14:21

Ха ха да вас је нато туко дано ноцно неби вас било ни у кевином пркну.

Name

Тутбоскара

09.07.2017 21:44

О цему ти прицас ја сам србин И из бл И бл је била пала сви ви сељацине гламоцке дрварске малоградјани били сте на тракторима спремни бјезати за србију јајце пало пада бл слобо неце да прими нас 200.000 хиљада нема гдје ајде будимо реални сто лаземо сами себе

Name

ре Тутбоскара

10.07.2017 04:23

И ја сам бањалучанин али пусти сада ко је из Дрвара и Гламоча.Људи су већ раније изгубили свој завичај па не очекујеш да би неко бранио Бања Луку у октобру 1995

Name

Легењ

09.07.2017 12:31

Са овом потезом ткз.рс. Сама себе полако укида.Чут ће се ускоро Европа и САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП БЛ

09.07.2017 12:39

Бореновићу зашто шутите на догађаје у бањалучкој скупштини?!Зоран Талић је нови папак којег су купили мјестом предсједника акупштине а ви ћутите!Опет гријешите кер вам Бањалука није приоритет дјеловања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти ко да си с марса пао

09.07.2017 13:56

Па стари Пдпеовце јел ти знас да су највеци папцу у ПДПу Црни и Бореновиц две подгузне лијене муве неце се ти вруци ладне воде напити а све це приграбити и само гледају како неког запослити и извуци неку корист од тога гори су од ДНСа

Name

Браво за ПДП

09.07.2017 12:39

Прави избор Милко Грмуса! Милко примјер правог појацања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

09.07.2017 12:44

У палама милош голић прешов у днс за петнест хиљада марака и жени посо у електро дистрибуцију превео га радомир којић паре му дао роле елек и фол се он не слаже са политиком сдс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селвад

09.07.2017 12:59

Што више људе запислит да се не баве прљавом политиком него да живе од свој рада и да подстицу на економију и боље сутра за све генерације!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

09.07.2017 13:08

Бозе сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

09.07.2017 13:09

Е мој Бореновићу, умјесто да ти, Вукота и Чавић, позовете поштени народ Бањалуке у контраподршку, (као што је Додик вама организовао контрамитинг), па да ту неморалну жгадију, која долази ко зна одакле, најуримо из Бањалуке што камењем, што тојагама, што с ноге на ногу, и тако очувамо ,,ово мало душе" бањалучке. Дубоко се стидим поступака Додика и министра полиције, који одобравају овакву подршку генералу Младићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

09.07.2017 14:33

Управо због оваквих млакоња као бореновиц бањалука и јесте ту гдје јесте

Name

ОСА

09.07.2017 13:11

Опозиција постаје веци сљам од СНСД-а.Ни у цему нису аутентици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Рисо

09.07.2017 13:57

Отисао из ПДП а купљени папак Зоран Талић за мјесто предсједника скупштине а ПДП и Савез за промјене ћуте и ништа не реагују а имају пенал и гол.Никада са таком опозицијом промјене.

Name

СРЛЕ БЛ

09.07.2017 15:24

Саса Рисо има једна пјесма од Рамба која казе одпр ОТИСО ЈЕ СВАКО КО ВАЉА

Name

Ре САСА РИСО

09.07.2017 15:27

Е мој Саса, питај Бореновица ције је куцно кино код њега у куци... Питај Црнатка колико је платио сат код Малбасица...... када то провјерис, бице ти јасно ко је цастан а ко не! Поздрав

Name

мали Броз

09.07.2017 19:15

Није Зоран Талиц папак, није он био вецина у НС РС кад је Бореновиц, Црнадак и цитав Пдп подрзавао Снсд и Додика довели на власт...алоооо ста прицате. Послије ових избора Пдп опет иде у власт са Снсд-ом, или нестаје Пдп јер нема гласаце....све су то папци алооооо па зар сте заборавили ста је било прије 10-так година

Name

Јулка

09.07.2017 13:36

Бореновић одржао конференцију за штампу а на њој није рекао ништа конкретно, већ паламуди у празно као његов бивиши шеф Иванић. Очито је да обојица цвикају од Додика који је за њих, бар што се тиче способносати у вођењу политике прави тата мата. Додик је нпр. без длаке на језику казао да подржава скуп у Бања Луци 11. јула, а Бореновић није рекао ни Да ни НЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЗ Борик ПДП

09.07.2017 14:04

Толико је градио каријеру опозиционара и праведног човјека а за шаку марака се продао Зоран Талић.Зашто шутиш Бореновићу о папку?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли је могуће

09.07.2017 15:18

Да ли је могуће да ће Зоран Талић прећи код Радојичића? Ко ту има од снсдоваца паметан у градској скупштини осим Радојичића? Није ваљда да ће се Талић спустити на ниво медиокритета.Ко ту има од начелника градске управе да ће до 2020 побољшати стање у свом ресору?

Name

СРЛЕ БЛ

09.07.2017 15:26

МЗ Борик кад сте имали последњи састанак МО ПДП и колико вас је било ?

Name

РЕ МЗ БОРИК ПДП

09.07.2017 15:28

Сутите јер имате Гузијане и Дроњкове, да немате такве вјероватно би данас били јака 3 политицка партија-због тога гледајте радјање ПАРТНЕРСТВА БУДУЦНОСТИ

Name

Саша

09.07.2017 15:51

Гласао сам за Зорана годинама и изгедао је као неко кога не могу купити!Али ако је тако онда је разочарење моје и многих гласача.Зар ће се потврдити да је папак!

Name

Одлично

09.07.2017 16:14

Такође када су у Буџаку одржали сједницу МО ПДП? Немају ни просторије.А послије Старчевице мјесна заједница са највише становника

Name

РЕ ПДП Борик

09.07.2017 16:33

Па ста це вам Талиц када имате Драскица? :)

Name

бања лука

09.07.2017 16:35

Талиц је само на вријеме схватио да ови и нису за промјене никакве и да се мора другације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.07.2017 19:07

Папак купљени сада ћеш видјети колико ће гласова имати.Тај Талић никоме није ни насуо пута само је глумио великог опозицинара.

Name

бања лука

09.07.2017 19:43

Теби је политика насипање пута...

Name

Папак

09.07.2017 20:39

Папак купљени срами се гласача!

Name

СРЛЕ БЛ

09.07.2017 16:42

Браво за ПДП. Милко Грмуса је јдна велика људска, морална и карактерна 0. Питајте запослене у фирми НОВОМАТИЦ РС гдје је дотицни запослен као правник какав је као особа. Сваког мјесеца трецина запосленика је под неком санкцијом, углавном новцаном. Према онима изнад понизан и послусан, према онима испод бахат и осион. Саврсено се уклапа у актуелни ПДП Уз Дроњка ,Брцкала , Станивуковица... будуцност ПДПа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Срле

10.07.2017 04:28

Под каквим санкцијама наведи примјере и каква је улога Милка Грмуше као неког ко кажњава раднике?

Name

РЕ СРЛЕ РЕ

10.07.2017 06:52

Ста зелис , мозда бројеве У.П. под којима су новцане казне ,откази и остале казне заведене. Просетај градом , сврати у пар кафица ,попи кафицу , сокиц,пиво и све цес сазнати о његовој улози у казњавању, и улози оног ко му наредјује. Бозе мој брзо це и избори , ваљда це се наци мјеста на изборној листи и за Грмусу

Name

Родослов

10.07.2017 09:04

Да ли неко зна гдје је рођен Милко Грмуша?

Name

Чајић Д.

09.07.2017 19:12

Зоран Талић је морална нула, када се усвајао РП за Туњице у скупштини града је рекао да ће гласати за план јер се проширује затвор КПЗ Туњице гсје ће се затварати Игорови а сада га исти поставља за предсједника с акупштине.Нека својим објасни како даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срле БЛ

09.07.2017 20:37

Нема он ста својима објасњавати,његови су отисли са њим и раскрстили са ПДП- ом за сва времена и све им је јасно. Нека Црнадак објасни свијим засто му је пола људства у МИП у остало из СНСД-а и колика је тарифа била да их не дира.

Name

Срле БЛ

09.07.2017 20:46

Зоран Талиц је морална громада за све у ПДП- у и кад је тразио списак људи из Градског одбора ПДП БЛ који су запослени у савјету министара за пола од њих није знао ко су ти људи. Срам га било како се само дрзнуо да пита Црнадка и Бореновица ко су ти људи ? А ови узели пинкару за радна мјеста А за мјесто у Кпз Туњице , колико треба мјеста за оне из актуелне власти, толико треба мјеста и за ове из Сзп

Name

јад

09.07.2017 20:06

Јад и бједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

09.07.2017 20:44

Таличу Зоране разочарао си гласаче десет година си био добар глумац!Какви ти политику помињеш ти се налазиш на локалу и ниси битан.Само си дузан да наспес путиће а паре троше велике рибе.Папак јеси ипак

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НИКОЛА

11.07.2017 08:40

Мој Дроњак, како имаш образа - прво си пљувао Талића док није отишао, сада пљујеш Драшка Станивуковића гдје год стигнеш, мораш имати конкуренцију не може бити све на твоју руку

Name

Ан-74

10.07.2017 16:23

Будимо људи.

ОДГОВОРИТЕ