Ни након Г20 не јењавају сукоби

Нови сукоби избили су рано јутрос на улицама Хамбурга по завршетку самита Г20, при чему су демонстранти запалили много возила, саопштила је полиција.

Свијет 09.07.2017 | 11:07
Ни након Г20 не јењавају сукоби
Демонстранти су се окупили, након што је самит завршен, у четврти Шанзен, упоришту екстремних љевичарских радикала, гдје је од четвртка више пута дошло до сукоба с полицијом, преноси АФП.

Наоружани флашама, демонстранти су гађали возила, међу којима су многа и запалили, док је полиција против њих употријебила водене топове и сузавац, навела је полиција на Тwиттеру, нагласивши да је више полицајаца повријеђено, а више особа ухапшено.

Према најновијим подацима које је полиција јуче саопштила, око 213 полицајца је повријеђено од четвртка, а 143 особе су приведене, док подаци о тачном броју повријеђених међу демонстрантима нису доступни.

У четвртак је марш око 12.000 људи против глобализације, који је према првобитном плану требало да буде миран, постао насилан, а у петак је дошло до сукоба између демонстраната и полиције у тренутку када су лидери Г20 почели дводневни састанак о кључним глобалним питањима, подсјец́а француска агенција.    



(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Постено,

09.07.2017 10:31

Нека осете мало и они вруцину,па доста су и они подаљивали наоколо"и лову мазали .

ОДГОВОРИТЕ