Пресвлачење: Алексис је откривен!

Зашто се састао са Пепом и због која два разлога жели да оде?! Сити пред још једним врхунским појачањем, Венгер нема много избора.

Фудбал 11.07.2017 | 23:30
Пресвлачење: Алексис је откривен!
Једна сапуница је готова, по свему судећи и друга се ближи расплету. Још „виси“ Ромелу Лукаку на ударним местима острвских медија, али са те позиције планира да га истисне - Алексис Санчез.

Чилеански репрезентативац је, изгледа, преломио: напушта Арсенал! Штавише, одабрао је нову дестинацију. То је Манчестер Сити.

Енглеска и светска фудбалска јавности шест дана чекају званичну изјаву 29-годишњег нападача, најпре је рекао да ће по окончању Купа конфедерација саопштити где наставља каријеру, да би онда ућутао. Уместо њега, новинари португалског О Жога -свакако интересантно откуд њима информација, али умеју да погоде - пласирали су у етар сазнање да се Алексис током ове седмице састао са Пепом Гвардиолом и обећао му да ће прећи у Сити.

Том приликом је, уверава португалски дневник, договорен износ плате, с тим да се не помиње њен износ. Откривено је „само“ да ће Грађани на рачун Арсенала пребацити 56.500.000 евра. У том случају постао би Алексис Санчез четврти најскупљи играч у историји клуба (више од њега коштали су Кевин де Брујне, Рахим Стерлинг и Џон Стоунс) и највреднија продаја откако постоје Тобџије, јер тренутно рекорд тржи Марк Оверманас, продат Барселони за 40.000.000 евра још 2000. године.

Иза наводне одлуке Алексиса да промени клуб крију се два разлога. Први је чињеница да Арсенал није желео да му испуни захтеве за повећањем плате. Уместо досадашњих 130.000 фунти седмично, Арсен Венгер му је понудио 300.000. Санчез тражи чак 400.000 и статус најплаћенијег играча екипе.

Други, једнако важан разлог, јесте да Тобџије први пут откако их води Професор неће играти Лигу шампиона. Сити хоће. А хоће га Гвардиола, који га је и довео у Барселону из Удинезеа пре шест лета.

Наравно, о свему одлучује Арсенал. Односно Арсен Венгер. Ако не прода Алексисаризикује да има црвљиву јабуку у тиму оснаженим доласцима Сеада Колашинца и Александра Лаказета. Још горе: коцка се да га Санчез наредног лета напусти без обештећења, јер улази у завршну годину уговора. С друге стране, може да инкасира 56.500.000 евра. Отприлике колико је платио Лиону за француског нападача.

Чини се - лак избор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар