Presvlačenje: Aleksis je otkriven!

Zašto se sastao sa Pepom i zbog koja dva razloga želi da ode?! Siti pred još jednim vrhunskim pojačanjem, Venger nema mnogo izbora.

Fudbal 11.07.2017 | 23:30
Presvlačenje: Aleksis je otkriven!
Jedna sapunica je gotova, po svemu sudeći i druga se bliži raspletu. Još „visi“ Romelu Lukaku na udarnim mestima ostrvskih medija, ali sa te pozicije planira da ga istisne - Aleksis Sančez.

Čileanski reprezentativac je, izgleda, prelomio: napušta Arsenal! Štaviše, odabrao je novu destinaciju. To je Mančester Siti.

Engleska i svetska fudbalska javnosti šest dana čekaju zvaničnu izjavu 29-godišnjeg napadača, najpre je rekao da će po okončanju Kupa konfederacija saopštiti gde nastavlja karijeru, da bi onda ućutao. Umesto njega, novinari portugalskog O Žoga -svakako interesantno otkud njima informacija, ali umeju da pogode - plasirali su u etar saznanje da se Aleksis tokom ove sedmice sastao sa Pepom Gvardiolom i obećao mu da će preći u Siti.

Tom prilikom je, uverava portugalski dnevnik, dogovoren iznos plate, s tim da se ne pominje njen iznos. Otkriveno je „samo“ da će Građani na račun Arsenala prebaciti 56.500.000 evra. U tom slučaju postao bi Aleksis Sančez četvrti najskuplji igrač u istoriji kluba (više od njega koštali su Kevin de Brujne, Rahim Sterling i Džon Stouns) i najvrednija prodaja otkako postoje Tobdžije, jer trenutno rekord trži Mark Overmanas, prodat Barseloni za 40.000.000 evra još 2000. godine.

Iza navodne odluke Aleksisa da promeni klub kriju se dva razloga. Prvi je činjenica da Arsenal nije želeo da mu ispuni zahteve za povećanjem plate. Umesto dosadašnjih 130.000 funti sedmično, Arsen Venger mu je ponudio 300.000. Sančez traži čak 400.000 i status najplaćenijeg igrača ekipe.

Drugi, jednako važan razlog, jeste da Tobdžije prvi put otkako ih vodi Profesor neće igrati Ligu šampiona. Siti hoće. A hoće ga Gvardiola, koji ga je i doveo u Barselonu iz Udinezea pre šest leta.

Naravno, o svemu odlučuje Arsenal. Odnosno Arsen Venger. Ako ne proda Aleksisarizikuje da ima crvljivu jabuku u timu osnaženim dolascima Seada Kolašinca i Aleksandra Lakazeta. Još gore: kocka se da ga Sančez narednog leta napusti bez obeštećenja, jer ulazi u završnu godinu ugovora. S druge strane, može da inkasira 56.500.000 evra. Otprilike koliko je platio Lionu za francuskog napadača.

Čini se - lak izbor.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar