WБ: Села предао Димитрову, Квери избацио Цонгу!

Григор Димитров и Сем Квери пласирали су се у осмину финала Вимблдона.

Тенис 08.07.2017 | 16:00
WБ: Села предао Димитрову, Квери избацио Цонгу!
Бугарин је до пласмана међу шеснаест најбољих прошао после само два одиграна сета, пошто је Израелац Дуди Села био принуђен да му преда меч због повреде – 6:1, 6:1.

С друге стране, Американац и Жо-Вилфрид Цонга наставили су меч после прекида због мрака у петак, а испоставило се да је само један гем био потребан да сазнамо име победника – 6:2, 3:6, 7:6(5), 1:6, 7:5.

Квери је добио први сет, направивши два брејка, али је Француз успео да одговори, направио је брејк у осмом гему и потом без већих проблема одсервирао за изједначење.

Трећи сет био је далеко најзанимљивији, иако обојица нису искористили пет брејк лопти, па је кулминација уследила у тај-брејку – када је Кверију био потребан један мини-брејк за нову предност.

Међутим, Цонга је и овога пута имао спреман одговор – два пута је одузео сервис ривалу и за свега 23 минута, убедљиво обезбедио одлучујући сет.

Деловало је да нам се спрема нови маратон, оба играча била су изузетно сигурна у својим сервис гемовима, пре него што је уследио прекид због мрака.

Жо је у тим тренуцима требало да сервира за 6:6, деловало је да ће то и учинити, али је прекид окренуо ситуацију. Имао је гем лопту, али је Квери успео да је неутралише, стигне до предности и већ из прве прилике стигне до славља.

Његов наредни ривал биће Јужноафриканац Кевин Андерсон, па нема сумње да нас очекује 'рат' сервисима, док ће Димиторв на мегдан бољем из окршаја између Мише Зверева из Немачке и Швајцарца Роџера Федерера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар