WB: Sela predao Dimitrovu, Kveri izbacio Congu!

Grigor Dimitrov i Sem Kveri plasirali su se u osminu finala Vimbldona.

Tenis 08.07.2017 | 16:00
WB: Sela predao Dimitrovu, Kveri izbacio Congu!
Bugarin je do plasmana među šesnaest najboljih prošao posle samo dva odigrana seta, pošto je Izraelac Dudi Sela bio prinuđen da mu preda meč zbog povrede – 6:1, 6:1.

S druge strane, Amerikanac i Žo-Vilfrid Conga nastavili su meč posle prekida zbog mraka u petak, a ispostavilo se da je samo jedan gem bio potreban da saznamo ime pobednika – 6:2, 3:6, 7:6(5), 1:6, 7:5.

Kveri je dobio prvi set, napravivši dva brejka, ali je Francuz uspeo da odgovori, napravio je brejk u osmom gemu i potom bez većih problema odservirao za izjednačenje.

Treći set bio je daleko najzanimljiviji, iako obojica nisu iskoristili pet brejk lopti, pa je kulminacija usledila u taj-brejku – kada je Kveriju bio potreban jedan mini-brejk za novu prednost.

Međutim, Conga je i ovoga puta imao spreman odgovor – dva puta je oduzeo servis rivalu i za svega 23 minuta, ubedljivo obezbedio odlučujući set.

Delovalo je da nam se sprema novi maraton, oba igrača bila su izuzetno sigurna u svojim servis gemovima, pre nego što je usledio prekid zbog mraka.

Žo je u tim trenucima trebalo da servira za 6:6, delovalo je da će to i učiniti, ali je prekid okrenuo situaciju. Imao je gem loptu, ali je Kveri uspeo da je neutrališe, stigne do prednosti i već iz prve prilike stigne do slavlja.

Njegov naredni rival biće Južnoafrikanac Kevin Anderson, pa nema sumnje da nas očekuje 'rat' servisima, dok će Dimitorv na megdan boljem iz okršaja između Miše Zvereva iz Nemačke i Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar