ШОК: Модрић завршио репрезентативну каријеру?!

Капитен Хрватске Лука Модрић остао је "закопчан" после питања да ли ће убудуће играти за национални тим.

Фудбал 08.07.2017 | 16:45
ШОК: Модрић завршио репрезентативну каријеру?!
Лука Модрић шокирао је фудбалску јавност неочекиваном изјавом да би могао да заврши репрезентативну каријеру.

Фудбалер Реал Мадрида дебитовао је за А тим Хрватске 1. марта 2006. године на пријатељском мечу у Базелу против Аргентине, коју су "коцкасти" решили у своју корист (3:2). Недуго после тога заиграо је и на Светском првенству у Немачкој, где је уписао два наступа.

Једанест година касније, Модрић, који је постао најбољи играч Хрватске и капитен, признао је да размишља о окончању репрезентативне каријере.

"Репрезентација? Не знам још тачно. Видећемо. Сада само желим да се концентришем на припреме са Реал Мадридом и да у доброј форми дочекам нову сезону", рекао је у ексклузивном интервјуу за шпанску "Марку" Модрић.

На одлуку о томе да ли ће се после 11 година играња за репрезентацију одрећи "коцкастог" дреса са бројем 10 дефинитивно је и утицало суђење Здравку Мамићу, бившем челнику Динама, а на којем је Модрић један од кључних сведока, будући да се испитује његов трансфер у Тотенхем 2008. године.

Здравку Мамићу и његовом брату Зорану суди се због сумње да су извлачећи новац од трансфера играча, утајом пореза и другим незаконитостима оштетили Динамо за око 15,5 милиона евра, а државни буџет за 1,6 милиона евра.

Модрић је у јуну сведочио на суду у Осијеку о том трансферу, а онда је Општинско државно тужилаштво покренуло истрагу против звезде Реал Мадрида због давања лажног исказа.

Тужилаштво сматра да је Модрић на суђењу променио један од кључних делова свог исказа из истраге и то у корист Мамића, односно да није говорио истину о датуму када је потписан анекс уговора око поделе одштете.

"То је неугодна и компликована ситуација, али мени је савест чиста. Морам да сачекам да се то што пре заврши и о томе не могу да разговарам. Све то ми је превише компликовано. Реч је о нечему што се догодило пре много година и за мене је то и све што се догађа везано уз то јако тешко, али издржао сам много ствари у животу и сигуран сам да ћу издржати и ово, и да ће се све брзо завршити како бих све то могао да заборавим. Многи у Хрватској ме сада нападају, а не знају каква је заправо ситуација. Тешко ми је, али не могу из своје коже", поручио је из родног Задра Модрић.

Модрић је пре дебитантског наступа за А селекцију Хрватске играо у свим млађим репрезентативним категоријама. За први тим Хрвата одиграо је 97 утакмица и постигао је 11 голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар