ŠOK: Modrić završio reprezentativnu karijeru?!

Kapiten Hrvatske Luka Modrić ostao je "zakopčan" posle pitanja da li će ubuduće igrati za nacionalni tim.

Fudbal 08.07.2017 | 16:45
ŠOK: Modrić završio reprezentativnu karijeru?!
Luka Modrić šokirao je fudbalsku javnost neočekivanom izjavom da bi mogao da završi reprezentativnu karijeru.

Fudbaler Real Madrida debitovao je za A tim Hrvatske 1. marta 2006. godine na prijateljskom meču u Bazelu protiv Argentine, koju su "kockasti" rešili u svoju korist (3:2). Nedugo posle toga zaigrao je i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je upisao dva nastupa.

Jedanest godina kasnije, Modrić, koji je postao najbolji igrač Hrvatske i kapiten, priznao je da razmišlja o okončanju reprezentativne karijere.

"Reprezentacija? Ne znam još tačno. Videćemo. Sada samo želim da se koncentrišem na pripreme sa Real Madridom i da u dobroj formi dočekam novu sezonu", rekao je u ekskluzivnom intervjuu za špansku "Marku" Modrić.

Na odluku o tome da li će se posle 11 godina igranja za reprezentaciju odreći "kockastog" dresa sa brojem 10 definitivno je i uticalo suđenje Zdravku Mamiću, bivšem čelniku Dinama, a na kojem je Modrić jedan od ključnih svedoka, budući da se ispituje njegov transfer u Totenhem 2008. godine.

Zdravku Mamiću i njegovom bratu Zoranu sudi se zbog sumnje da su izvlačeći novac od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili Dinamo za oko 15,5 miliona evra, a državni budžet za 1,6 miliona evra.

Modrić je u junu svedočio na sudu u Osijeku o tom transferu, a onda je Opštinsko državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv zvezde Real Madrida zbog davanja lažnog iskaza.

Tužilaštvo smatra da je Modrić na suđenju promenio jedan od ključnih delova svog iskaza iz istrage i to u korist Mamića, odnosno da nije govorio istinu o datumu kada je potpisan aneks ugovora oko podele odštete.

"To je neugodna i komplikovana situacija, ali meni je savest čista. Moram da sačekam da se to što pre završi i o tome ne mogu da razgovaram. Sve to mi je previše komplikovano. Reč je o nečemu što se dogodilo pre mnogo godina i za mene je to i sve što se događa vezano uz to jako teško, ali izdržao sam mnogo stvari u životu i siguran sam da ću izdržati i ovo, i da će se sve brzo završiti kako bih sve to mogao da zaboravim. Mnogi u Hrvatskoj me sada napadaju, a ne znaju kakva je zapravo situacija. Teško mi je, ali ne mogu iz svoje kože", poručio je iz rodnog Zadra Modrić.

Modrić je pre debitantskog nastupa za A selekciju Hrvatske igrao u svim mlađim reprezentativnim kategorijama. Za prvi tim Hrvata odigrao je 97 utakmica i postigao je 11 golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar