Лукаку одлучио: Иде у Манчестер јунајтед!

Лукаку у Јунајтеду за 75+15м, скупљи од Суареса! Манчестер Јунајтед саопштио је да је и званично постигао договор са Евертоном око преласка Ромела Лукакуа на Олд Трафорд.  У трци "ђавола" и Челсија, у којој су оба клуба понудила 85,5 милиона евра, Белгијанац је изабрао да каријеру настави на Олд Трафорду.

Фудбал 08.07.2017 | 19:45
Лукаку одлучио: Иде у Манчестер јунајтед!
Преостало је само да белгијски центарфор прође медицинске прегледе, односно да утаначи финансијске детаље у уговору, пре него што посао буде комплетиран.

'Карамелама' ће на рачун лећи невероватних 75 милиона фунти (85 милиона евра), уз могуће бонусе у висини од још 15 милина у зависности од партија Лукакуа у дресу најпопуларнијег британског клуба.

Двадесетчетворогодишњи Ромелу ће тако поново сарађивати са менаџером Жозеом Мурињом, који га је у јулу 2014. године продао управо Евертону, док је седео на клупи Челсија, за 28 милиона фунти.

Иначе, тим са Стамфорд Бриџа је у међувремену изједначио понуду 'Црвених ђавола', али ипак није успео да врати некадашњег играча у Лондон.

Такође, уколико не буде непредивђених проблема – момак рођен у Антверпену постаће пети најскупљи фудбалер у историји.

Лукаку је прошле сезоне постигао 25 погодака за екипу са Гудисона, а до сада је у каријери, наступајући још и за Андерлехт и Вест Бромич Албион, уписао 326 наступа, 152 головаи 56 асистенција, док је дрес националног тима облачио у 57 наврата и 20 пута био стрелац.

Ово је друга куповина 'Специјалног' овог лета, после одласка Златана Ибрахимовића, пошто је пре неколико недеља у Јунајтед стигао и штопер Бенфике, Швеђанин Виктор Линделоф плаћен је 30 милиона евра.

Потврда да је све завршено стигла је и на друштвеним мрежама. Пол Погба и Лукаку, који су заједно на одмору у Лос Анђелесу, снимили су пригодан клип.

Лукаку: "Видимо се сутра на тренингу".

Погба: "Шта?! Јеси ли озбиљан!?"

Лукаку: Да, сутра тренинг", одговара Белгијанац.

Манчестер јунајтед је понудио за Лукакуа невероватну суму од 85,5 милиона евра, а Челси који га је 2014. продао Евертону, укључио се у трку понудивши идентичне услове.

Иако се говоркало да је Лукакуова жеља повратак на Стамфорд Бриџ, одлучио је да прихвати понуду Манчестер Јунајтеда и да поново сарађује са Жозеом Мурињом, који му је био тренер док је био у редовима "плаваца.

Лукаку Лукаку је каријеру започео у Андерлехту, а осим Челсија и Евертона, за који је уписао укупно 133 наступа и постигао 71 гол, играо је за Вест Бромвич Албион.

Највећи трансфери у фудбалској историји:

1. Пол Погба – Јувентус-Јунајтед – 105 милиона евра
2. Гарет Бејл – Тотенхем-Реал Мадрид – 100
3. Кристијано Роналдо – Јунајтед-Реал Мадрид – 94
4. Гонасало Игуаин – Наполи-Јувентус – 90
5. Ромелу Лукаку – Евертон–Јунајтед – 85
6. Луис Суарес – Ливерпул-Барселона – 82,3
7. Хамес Родригес – Монако-Реал Мадрид – 80
8. Зинедин Зидан – Јувентус-Реал Мадрид – 77,5
9. Ахел ди Марија – Реал Мадрид-Јунајтед – 75,6
10. Оскар – Челси-Шангај СИПГ – 70,4

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар