Lukaku odlučio: Ide u Mančester junajted!

Lukaku u Junajtedu za 75+15m, skuplji od Suaresa! Mančester Junajted saopštio je da je i zvanično postigao dogovor sa Evertonom oko prelaska Romela Lukakua na Old Traford.  U trci "đavola" i Čelsija, u kojoj su oba kluba ponudila 85,5 miliona evra, Belgijanac je izabrao da karijeru nastavi na Old Trafordu.

Fudbal 08.07.2017 | 19:45
Lukaku odlučio: Ide u Mančester junajted!
Preostalo je samo da belgijski centarfor prođe medicinske preglede, odnosno da utanači finansijske detalje u ugovoru, pre nego što posao bude kompletiran.

'Karamelama' će na račun leći neverovatnih 75 miliona funti (85 miliona evra), uz moguće bonuse u visini od još 15 milina u zavisnosti od partija Lukakua u dresu najpopularnijeg britanskog kluba.

Dvadesetčetvorogodišnji Romelu će tako ponovo sarađivati sa menadžerom Žozeom Murinjom, koji ga je u julu 2014. godine prodao upravo Evertonu, dok je sedeo na klupi Čelsija, za 28 miliona funti.

Inače, tim sa Stamford Bridža je u međuvremenu izjednačio ponudu 'Crvenih đavola', ali ipak nije uspeo da vrati nekadašnjeg igrača u London.

Takođe, ukoliko ne bude nepredivđenih problema – momak rođen u Antverpenu postaće peti najskuplji fudbaler u istoriji.

Lukaku je prošle sezone postigao 25 pogodaka za ekipu sa Gudisona, a do sada je u karijeri, nastupajući još i za Anderleht i Vest Bromič Albion, upisao 326 nastupa, 152 golovai 56 asistencija, dok je dres nacionalnog tima oblačio u 57 navrata i 20 puta bio strelac.

Ovo je druga kupovina 'Specijalnog' ovog leta, posle odlaska Zlatana Ibrahimovića, pošto je pre nekoliko nedelja u Junajted stigao i štoper Benfike, Šveđanin Viktor Lindelof plaćen je 30 miliona evra.

Potvrda da je sve završeno stigla je i na društvenim mrežama. Pol Pogba i Lukaku, koji su zajedno na odmoru u Los Anđelesu, snimili su prigodan klip.

Lukaku: "Vidimo se sutra na treningu".

Pogba: "Šta?! Jesi li ozbiljan!?"

Lukaku: Da, sutra trening", odgovara Belgijanac.

Mančester junajted je ponudio za Lukakua neverovatnu sumu od 85,5 miliona evra, a Čelsi koji ga je 2014. prodao Evertonu, uključio se u trku ponudivši identične uslove.

Iako se govorkalo da je Lukakuova želja povratak na Stamford Bridž, odlučio je da prihvati ponudu Mančester Junajteda i da ponovo sarađuje sa Žozeom Murinjom, koji mu je bio trener dok je bio u redovima "plavaca.

Lukaku Lukaku je karijeru započeo u Anderlehtu, a osim Čelsija i Evertona, za koji je upisao ukupno 133 nastupa i postigao 71 gol, igrao je za Vest Bromvič Albion.

Najveći transferi u fudbalskoj istoriji:

1. Pol Pogba – Juventus-Junajted – 105 miliona evra
2. Garet Bejl – Totenhem-Real Madrid – 100
3. Kristijano Ronaldo – Junajted-Real Madrid – 94
4. Gonasalo Iguain – Napoli-Juventus – 90
5. Romelu Lukaku – Everton–Junajted – 85
6. Luis Suares – Liverpul-Barselona – 82,3
7. Hames Rodriges – Monako-Real Madrid – 80
8. Zinedin Zidan – Juventus-Real Madrid – 77,5
9. Ahel di Marija – Real Madrid-Junajted – 75,6
10. Oskar – Čelsi-Šangaj SIPG – 70,4

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar