Богдановић у Пејсерсима за 21 милион долара!

Бојан Богдановић напустио је Вашингтон Визардсе, који су се одрекли права на његове услуге, и потписао двогодишњи уговор са Индијана Пејсерсима.  Док српски Богдан чека, хрватски Богдановић нашао НБА тим.

Кошарка 08.07.2017 | 13:45
Богдановић у Пејсерсима за 21 милион долара!
Он ће од Пејсерса добити 21 милион долара за две сезоне,а прошле године је у просеку у дресу Визардса убацивао 12,7 поена и три ухваћене лопте, на 26 мечева.

Хрватски репрезентативац је у најјачу лигу света ситгао 2014. од када је наступао за Бруклин Нетсе, док је у Европи играо за Зрињски из Мостара, Реал Мадрид, Мурсију, Цибону и Фенербахче.

Ишчекујући потврду да Богдан Богдановић прелази у Сакраменто Кингсе, из Америке је стигла званична вест о новом НБА уговору хрватског интернационалца, Бојана Богдановића (28).

Искусни шутер Вашингтона прелази у Индијану, за коју ће играти до 2019. године, за укупну платну од 21 милион долара.

Поуздани "свингмен" (ниско крило/бек), некадашњи играч Реала, Цибоне и Фенербахчеа, тако ће заиграти и за трећи клуб ове године, с обзиром на то да је календарску 2017. започео у Бруклину, одакле је у фебруару трејдован у главни град Америке. Претходно је дрес Нетса носио две и по године.

Прошле сезоне Богдановић је пружао најбоље партије од селидбе у САД 2014, јер је просечно постизао 13,7 поена, уз 36,7 одсто погођених шутева за три.

Индијана је овог лета довела и Домантаса Сабониса и Виктора Оладипа из Оклахоме, а екипу је заузврат напустио Пол Џорџ и отишао у Оклахому. Такође, из Индијане је отишао и Џеф Тиг, као и Монта Елис.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар