Bogdanović u Pejsersima za 21 milion dolara!

Bojan Bogdanović napustio je Vašington Vizardse, koji su se odrekli prava na njegove usluge, i potpisao dvogodišnji ugovor sa Indijana Pejsersima.  Dok srpski Bogdan čeka, hrvatski Bogdanović našao NBA tim.

Košarka 08.07.2017 | 13:45
Bogdanović u Pejsersima za 21 milion dolara!
On će od Pejsersa dobiti 21 milion dolara za dve sezone,a prošle godine je u proseku u dresu Vizardsa ubacivao 12,7 poena i tri uhvaćene lopte, na 26 mečeva.

Hrvatski reprezentativac je u najjaču ligu sveta sitgao 2014. od kada je nastupao za Bruklin Netse, dok je u Evropi igrao za Zrinjski iz Mostara, Real Madrid, Mursiju, Cibonu i Fenerbahče.

Iščekujući potvrdu da Bogdan Bogdanović prelazi u Sakramento Kingse, iz Amerike je stigla zvanična vest o novom NBA ugovoru hrvatskog internacionalca, Bojana Bogdanovića (28).

Iskusni šuter Vašingtona prelazi u Indijanu, za koju će igrati do 2019. godine, za ukupnu platnu od 21 milion dolara.

Pouzdani "svingmen" (nisko krilo/bek), nekadašnji igrač Reala, Cibone i Fenerbahčea, tako će zaigrati i za treći klub ove godine, s obzirom na to da je kalendarsku 2017. započeo u Bruklinu, odakle je u februaru trejdovan u glavni grad Amerike. Prethodno je dres Netsa nosio dve i po godine.

Prošle sezone Bogdanović je pružao najbolje partije od selidbe u SAD 2014, jer je prosečno postizao 13,7 poena, uz 36,7 odsto pogođenih šuteva za tri.

Indijana je ovog leta dovela i Domantasa Sabonisa i Viktora Oladipa iz Oklahome, a ekipu je zauzvrat napustio Pol Džordž i otišao u Oklahomu. Takođe, iz Indijane je otišao i Džef Tig, kao i Monta Elis.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar