WБ - Дан ВИ: Новак око 15.30 за осмину финала!

Меч шеснаестине финала Вимблдона између Новака Ђоковића и Ернеста Гулбиса други је на програму на Централном терену.

Тенис 08.07.2017 | 13:15
WБ - Дан ВИ: Новак око 15.30 за осмину финала!
Претходно ће од 14 часова програм отворити Пољакиња Агњешка Радвањска и Тимеа Бачински из Швајцарске, после чега ће на терен Србин и Летонац.

Програм затварају Немац Миша Зверев и легендарни Швајцарац Роџер Федерер, који жели да настави поход ка рекордном 19. Гренд Слему и рекордној осмој титулу на теренима 'Олд Енгланд Цлуба'.

Истовремено, на Терену број 1 састаће се Канађанин Милош Раонић и Шпанац Алберт Рамос-Вињолас, па Естонка Анет Контавеит и Каролин Вожњацки из Данске, односно Доминик Тим и Џаред Доналдсон.

Са победником меча Ђоковић – Гулбис у борби за четвртину финала играће бољи из француског окршаја између Гаела Монфиса и Адријана Манарина.

Новак Ђоковић добио је меч првог кола Вимблдона после предаје Мартина Клижана због повреде, потом је био сигуран против Адама Павласека, а данас га очекује дуел у тречој рунди такмичења.

Ривал му је добро познат - годину дана млађи играч из Летоније Ернест Гулбис, са којим је већ одиграо доста дуела.

Њихов меч је други на Централном терену и почеће после дуела Агњешке Радвањске и Тимее Бачински, који је заказан за 14 часова.

Очекује се да Ђоковић и Гулбис неће почети сусрет пре 15.30 часова.

Новак је против Гулбиса, тренутно 589. играча са АТП листе, до сада одиграо седам мечева, а Летонац је добио само један. Био је бољи у Бризбејну на почетку 2009. године. Последњи меч одиграли су пре две године, у четвртфиналу Монтреала, и Новак је славио у три сета - 5:7, 7:6, 6:1.

Програм на Централном терену шестог дана такмичења затвориће седмоструки шампион Роџер Федерер и Немац Миша Зверев.

Изворе: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар