WB - Dan VI: Novak oko 15.30 za osminu finala!

Meč šesnaestine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Ernesta Gulbisa drugi je na programu na Centralnom terenu.

Tenis 08.07.2017 | 13:15
WB - Dan VI: Novak oko 15.30 za osminu finala!
Prethodno će od 14 časova program otvoriti Poljakinja Agnješka Radvanjska i Timea Bačinski iz Švajcarske, posle čega će na teren Srbin i Letonac.

Program zatvaraju Nemac Miša Zverev i legendarni Švajcarac Rodžer Federer, koji želi da nastavi pohod ka rekordnom 19. Grend Slemu i rekordnoj osmoj titulu na terenima 'Old England Cluba'.

Istovremeno, na Terenu broj 1 sastaće se Kanađanin Miloš Raonić i Španac Albert Ramos-Vinjolas, pa Estonka Anet Kontaveit i Karolin Vožnjacki iz Danske, odnosno Dominik Tim i Džared Donaldson.

Sa pobednikom meča Đoković – Gulbis u borbi za četvrtinu finala igraće bolji iz francuskog okršaja između Gaela Monfisa i Adrijana Manarina.

Novak Đoković dobio je meč prvog kola Vimbldona posle predaje Martina Kližana zbog povrede, potom je bio siguran protiv Adama Pavlaseka, a danas ga očekuje duel u trečoj rundi takmičenja.

Rival mu je dobro poznat - godinu dana mlađi igrač iz Letonije Ernest Gulbis, sa kojim je već odigrao dosta duela.

Njihov meč je drugi na Centralnom terenu i počeće posle duela Agnješke Radvanjske i Timee Bačinski, koji je zakazan za 14 časova.

Očekuje se da Đoković i Gulbis neće početi susret pre 15.30 časova.

Novak je protiv Gulbisa, trenutno 589. igrača sa ATP liste, do sada odigrao sedam mečeva, a Letonac je dobio samo jedan. Bio je bolji u Brizbejnu na početku 2009. godine. Poslednji meč odigrali su pre dve godine, u četvrtfinalu Montreala, i Novak je slavio u tri seta - 5:7, 7:6, 6:1.

Program na Centralnom terenu šestog dana takmičenja zatvoriće sedmostruki šampion Rodžer Federer i Nemac Miša Zverev.

Izvore: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar