Нереди у Хамбургу не престају

Према снимцима који круже на интернету, Хамбург се претворио у ратну зону, демонстранти се сукобљавају са полицијом, пале аутомобиле, густ црни дим се надвија над градом којим пролазе оклопна возила.

Свијет 07.07.2017 | 23:49
Нереди у Хамбургу не престају
Спиегел јавља да је група насилних демонстраната окружила једног полицајца, који је морао да пуца у зрак да их упозори да се не приближавају више, након чега је побјегао у продавницу и избављен је из ризичне ситуације.

Свједок Ројтерса рекао је да су демонстранти радикалне групе "Блек блок" покушали да се пробију до концернте хале Елбфилхармоније гдје би лидери Г20 земаља вечерас требало да одслушају концерт.

Ректерс наводи да је циљ групе "Блек блок" да свгрне капитализам.

"Спиегел" преноси вијест о оклопним возилима Бундесвера на улицама Хамбурга према Алтони.

Како јављају, у Центру за медије им је речено да се оклопна возила само премештају из једне касарне у другу.

Портпаролка је нагласила како се не ради о кризној ситуацији.

"Спиегел" јавља када се возила Бундесвера превозе јер, иако је полиција задужена за сигурност самита Г20, војска служи као додатна подршка.

Сам град Хамбург, наводе, послао је 40 захтјева за помоћ.

Полиција је потврдила да је хитно затражила појачања због многих "недјела" широм Хамбруга.

Повријеђено је више од 160 полицајаца. Ухапшено је 45 особа. Демонстранти су напали полицијску станицу у четврти Алтона, запалили полицијска патролна возила и бацали запаљива средства у близини жељезничке станице, након чега је полиција упутила упозорење грађанима да избјегавају то подручје и држе се подаље од демонстраната.

Из полиције су додали да су демонстранти њихове службенике, осим запаљивим средствима, напали и металним шипкама.

Између осталог, неко је испалио и сигналну ракету према полицијском хеликоптеру, која је летелицу тек замало промашила, чиме је избегнута несрећа.

У сукобима са полицијом у Хамбургу тешко је повријеђено 11 демонстраната након што су пали са зида, саопђтила је ватрогасна служба у том граду.

Како се наводи у саопштењу, неки од демонстраната пали су са висине од четири метра, услијед чега су задобили тешке повреде.



(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ц.Звезда

08.07.2017 00:33

Ово су историјски моменти. Вецина ове насе омладине коју су затрескали није ни свјесна шта ови људи раде и да не предствљају само Нијемце него цијело човечанство па и нас овако троме. Овде се налазе представници земаља који кроје свјетску збиљу, контролишу економију, воде ратове, усисавају све висе новац и средства на рачуне великих корпорација које држе људи из сјенке, док је живот нормалног човека сведен на пуку формалност која је наметнута нормама. Драга моја омладино, требали би да се политички и револуционарно уздизете, да цените себе да бисте сутра могли да се извуцете из овога безумља које вам нуде ове труле новоформиране буржоаске партије, које нису ниста друго него продужена рука капиталиста и гуликоза који су нас опљачкали. Цаст је бити сада горе у Хамбургу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛЕК БЛОК

08.07.2017 10:28

РЕ, НАШ НАРОД А ОМЛАДИНА ПОСЕБНО СУ КОЛЕКТИВНО НЕЗРЕЛИ. ЗА НАС СЕ БОРЕ НИЈЕМЦИ КОЈИ ИМАЈУ 5 ПУТА ВЕЋИ СТАНДАРД ОД НАС. ШТА БИ ТЕК РАДИЛИ ДА ИМАЈУ ОВАКВУ ВЛАСТ КОЈА ЗАПОШЉАВА СВОЈУ РЕТАРДИРАНУ ДЈЕЦУ, КОЈА СВОЈУ ДЈЕЦУ УПИСУЈУ НА ФАКУЛТЕТЕ И ДА ИХ ДРЖАВА ФИНАНСИРА.. ШТА МИСЛИТЕ ДА ЈЕ МЕРКЕЛОВА ИЗЈАВИЛА ДА ЈЕ ПРОДУЖУЛА ЖИВОТНИ ВИЈЕК ГРАЂАНА ЗА 4 ГОДИНЕ....А НАША ОМЛАДИНА ЖЕЛИ У ЊЕМАЧКУ,Е НИСТЕ НИ ТО ЗАСЛУЖИЛИ, АКО ИМАТЕ ИМАЛО ПОНОСА, ДИГНИТЕ СЕ КАО НИЈЕМЦИ И СРУШИТЕ ОВЕ РОБОВЛАСНИКЕ, КАПИТАЛИЗАМ ЈЕ ДАЛЕКО ОД НАС

Name

Нас Рај

08.07.2017 08:01

Ста нас бриге ста раде нијемци, битно да је нама у РС све потаман и добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БоготаЦ

08.07.2017 10:36

Сада се запитајмо колико је нама стварно лосе, јер када схватимо да нам је лосе ми бјезимо у њемацку као обецану земљу радимо тамо било ста и боље нам је 10x него овдје. А у тој истој Њемацкој народ протестује и долази до оваквих сцена... Код нас је врхунац незадовољства био "Мајски протести" 2014 год... Омладину реално не занима ниста... а њих треба да се пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купус

08.07.2017 20:12

Доста Раје у Дојцеланду зна да овај добар стандард плацају сиромасне дрзаве.Да колоније и даље постоје само мало модерније оно боље упаковане.99.99% су задовољни са Биер.брот унд фрауен. Јес да имас неку врсту слободе или демократије агладан нецес остат.Али ако хоцес висе од тога онда морас фино под робство неке Банке.

ОДГОВОРИТЕ