WБ: Фоњини све уплашио, али Мари прође!

Тријумфи Остапенко и Вилијамс за крај дана! Јелена Остапенко и Венус Вилијамс ставиле су тачку на шести дан такмичења у конкуренцији дама на Вимблдону.  Фоњини преплашио Британце, али Мари ипак прошао! Енди Мари успео је у драматичном сусрету, после два часа и 38 минута игре, да савлада Фабија Фоњинија у трећем колу Вимблдона – 6:2, 4:6, 6:1, 7:5.

Тенис 07.07.2017 | 23:00
WБ: Фоњини све уплашио, али Мари прође!
Италијана је потенцијалне победе каријере поново коштала 'глава', односно темперамент, пошто је у четвртом сету пропустио чак пет сет лопти, па је Британац 2:5 претворио у 7:5 и пролаз.

Мари је добро отворио меч и није деловало да ће бити превише узбуђења, пошто је актуелни шампион трећег Гренд Слема сезоне за пола часа стигао до вођства у сетовима, уз два брејка. 

Међутим, онда је ниво игре љубимца домаће публике драстично опао, веома лоше се кретао, а Италијан то искористио, иако је у први мах испустио брејк предности, такође два пута одузео сервис ривалу и стигао до изједначења. 

Успео је Мари брзо да се консолидује, није се превише обазирао на изгубљен сет и поново је он био тај који је диктирао темпо и дешавања на терену. У четвртом гему направио је нови брејк, у шестом још један, па је убрзо стекао сет предности.

Ипак, овога пута је Фабио био тај који је имао одговор – био је изузетно сигуран у својим сервис гемовима, пре него што је сачекао нови пад у игри Ендија за још једна брејк, односно улазак у сет одлуке. Мари је у тим тренуцима био видно нервозан, негодовао је после готово сваког поена, направивши чак седам дуплих сервис грешака.

У финишу четвртог сета видели смо и један неспортски гест домаћег играча, који се понео као незрели тинејџер, када се, пошто је претрпео брејк, пожалио главном судији да његов противники узима превише времена између сервиса, на шта му је овај, у свом стилу, саркастично аплаудирао.

Чинило се да то није пореметило Фабија, али је по ко зна који пут у његовој каријери због темперамента и психе остао без сензације и победе каријере.

Имао је 5:4 и 40:15, али је онда уследила серија грешака и лоших грешака што је Енди експресно казнио за изједначење, а потом, потпуно очекивано, направио још један брејк и потом без изгубљеног поена стигао до дуела са Беноом Пером из Француске.

Истовремено са дуелом на Централном терену, драматично је било и на Терену број 1 – где је мрак прекинуо Француза Жо-Вилфирда Цонгу и Американца Сема Кверија.

У тренутку прекида резултат су сетовима био је 2:2, а Жо се спремао да сервира за опстанак у мечу – 2:6, 6:3, 6:7(5), 6:1, 5:6.

Шампионка Ролан Гароса из Летоније елиминисала је Камилу Ђорђи из Италије, у мечу у ком смо видели чак осам брејкова у два сета – 7:5, 7:5.

Камила ће имати и те како за чиме да жали, пошто је у оба сета испустила велику предност. Најпре је у првом допустила ривалки да се врати од 5:3, да би у другом још једном пропустила прилику да својим сервисима барем продужи сусрет.

С друге стране, Венус Вилијамс је нешто лакше изашла на крај са Наоми Осаком из Јапана, која је пружила веома добар отпор петострукој шампионки 'Олд Енгланд Цлуба' – 7:6(3), 6:4. 

У овом дуелу је она била та која је успела да неутралише брејк заостатка, али је то било довољно само за тај-брејк, који је старија од сестара Вилијамс на искуство преломила у своју корист. 

У другом делу меча, Венус је после спасене брејк лопте сачекала прави тренутак и напала сервис ривалке, одузевши јој још једном сервис за потврду коначног тријумфа. 

Американка ће за пласман у четвртину финала играти са Аном Коњух из Хрватске, док ће Јелена на мегдан Јелини Свитолини из Украјине. 

Раније током дана, пласман међу шеснаест најбољих обезбедиле су Каролин Гарсија, Викторија Азаренка, Симона Халеп, Џона Конта...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар