WB: Fonjini sve uplašio, ali Mari prođe!

Trijumfi Ostapenko i Vilijams za kraj dana! Jelena Ostapenko i Venus Vilijams stavile su tačku na šesti dan takmičenja u konkurenciji dama na Vimbldonu.  Fonjini preplašio Britance, ali Mari ipak prošao! Endi Mari uspeo je u dramatičnom susretu, posle dva časa i 38 minuta igre, da savlada Fabija Fonjinija u trećem kolu Vimbldona – 6:2, 4:6, 6:1, 7:5.

Tenis 07.07.2017 | 23:00
WB: Fonjini sve uplašio, ali Mari prođe!
Italijana je potencijalne pobede karijere ponovo koštala 'glava', odnosno temperament, pošto je u četvrtom setu propustio čak pet set lopti, pa je Britanac 2:5 pretvorio u 7:5 i prolaz.

Mari je dobro otvorio meč i nije delovalo da će biti previše uzbuđenja, pošto je aktuelni šampion trećeg Grend Slema sezone za pola časa stigao do vođstva u setovima, uz dva brejka. 

Međutim, onda je nivo igre ljubimca domaće publike drastično opao, veoma loše se kretao, a Italijan to iskoristio, iako je u prvi mah ispustio brejk prednosti, takođe dva puta oduzeo servis rivalu i stigao do izjednačenja. 

Uspeo je Mari brzo da se konsoliduje, nije se previše obazirao na izgubljen set i ponovo je on bio taj koji je diktirao tempo i dešavanja na terenu. U četvrtom gemu napravio je novi brejk, u šestom još jedan, pa je ubrzo stekao set prednosti.

Ipak, ovoga puta je Fabio bio taj koji je imao odgovor – bio je izuzetno siguran u svojim servis gemovima, pre nego što je sačekao novi pad u igri Endija za još jedna brejk, odnosno ulazak u set odluke. Mari je u tim trenucima bio vidno nervozan, negodovao je posle gotovo svakog poena, napravivši čak sedam duplih servis grešaka.

U finišu četvrtog seta videli smo i jedan nesportski gest domaćeg igrača, koji se poneo kao nezreli tinejdžer, kada se, pošto je pretrpeo brejk, požalio glavnom sudiji da njegov protivniki uzima previše vremena između servisa, na šta mu je ovaj, u svom stilu, sarkastično aplaudirao.

Činilo se da to nije poremetilo Fabija, ali je po ko zna koji put u njegovoj karijeri zbog temperamenta i psihe ostao bez senzacije i pobede karijere.

Imao je 5:4 i 40:15, ali je onda usledila serija grešaka i loših grešaka što je Endi ekspresno kaznio za izjednačenje, a potom, potpuno očekivano, napravio još jedan brejk i potom bez izgubljenog poena stigao do duela sa Benoom Perom iz Francuske.

Istovremeno sa duelom na Centralnom terenu, dramatično je bilo i na Terenu broj 1 – gde je mrak prekinuo Francuza Žo-Vilfirda Congu i Amerikanca Sema Kverija.

U trenutku prekida rezultat su setovima bio je 2:2, a Žo se spremao da servira za opstanak u meču – 2:6, 6:3, 6:7(5), 6:1, 5:6.

Šampionka Rolan Garosa iz Letonije eliminisala je Kamilu Đorđi iz Italije, u meču u kom smo videli čak osam brejkova u dva seta – 7:5, 7:5.

Kamila će imati i te kako za čime da žali, pošto je u oba seta ispustila veliku prednost. Najpre je u prvom dopustila rivalki da se vrati od 5:3, da bi u drugom još jednom propustila priliku da svojim servisima barem produži susret.

S druge strane, Venus Vilijams je nešto lakše izašla na kraj sa Naomi Osakom iz Japana, koja je pružila veoma dobar otpor petostrukoj šampionki 'Old England Cluba' – 7:6(3), 6:4. 

U ovom duelu je ona bila ta koja je uspela da neutrališe brejk zaostatka, ali je to bilo dovoljno samo za taj-brejk, koji je starija od sestara Vilijams na iskustvo prelomila u svoju korist. 

U drugom delu meča, Venus je posle spasene brejk lopte sačekala pravi trenutak i napala servis rivalke, oduzevši joj još jednom servis za potvrdu konačnog trijumfa. 

Amerikanka će za plasman u četvrtinu finala igrati sa Anom Konjuh iz Hrvatske, dok će Jelena na megdan Jelini Svitolini iz Ukrajine. 

Ranije tokom dana, plasman među šesnaest najboljih obezbedile su Karolin Garsija, Viktorija Azarenka, Simona Halep, Džona Konta...

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar