Новак: Криво ми је што Гулбис има лоше мишљење о мени!

Новак Ђоковић рекао је да му је криво што је Ернест Гублис рекао да га "баш и не воли", пошто се Новак према мишљену Летонца 'променио'.

Тенис 08.07.2017 | 09:15
Новак: Криво ми је што Гулбис има лоше мишљење о мени!
"Па, добро, све је то саставни део живота и права да се изразиш, да некога симпатишеш, а некога не... Мада, криво ми је што је тако јер смо одрасли заједно, били смо у академији Никија Пилића, али, опет, свако има своје разлоге", истакао је Новак.

Управо ће Гулбис бити ривал четвртом играћу света у трећој рунди Вимблдона, а њихов меч на програму је данас.  

"Он је одувек имао дозу специфичности у својој игри, која је изузетно квалитетна, снажна... Поготово на бржим подлогама, где се поени играју много краће. Таква игра може да нашкоди његовом противнику, са сервисом који у просеку иде и до 130 миља, а и други сервис му је поприлично агресиван. Он свакако воли да убрза ритам игре, посебно приликом својих сервиса воли да наметне тај неки свој ритам", каже Ђоковић. 

Србину и Летонцу ово ће бити осми међусобни сусрет, а наш играч води са 6-1 у победама. Налази се у серији од четири тријумфа против Ернеста, који га је једини пут поразио још 2009. године у Бризбејну. 

"Играли смо на доста различитих подлога, али ми се чини, нисам сигуран, да нисмо играли на трави. У сваком случају, знам шта ме очекује, поготово пошто је Дел Потра победио са 3:0 у сетовима. Иако је имао и повреда, односно одсуства из различитих 'његових' разлога – игра му се није променила, поседује квалитет и способност да победи стварно било кога, а поготово на оваквој подлози са онаквим сервисом. Има изузетно јак и чврст бекхенд, али нема стрпљења – воли да удара. Данас сам гледао неколико гемова где је ударао управо тако, али је то истовремено и 'рулет'. Спремићу се што боље како би покушао да неутралишем тај његов арсенал и забележим победу", закључио је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар