Novak: Krivo mi je što Gulbis ima loše mišljenje o meni!

Novak Đoković rekao je da mu je krivo što je Ernest Gublis rekao da ga "baš i ne voli", pošto se Novak prema mišljenu Letonca 'promenio'.

Tenis 08.07.2017 | 09:15
Novak: Krivo mi je što Gulbis ima loše mišljenje o meni!
"Pa, dobro, sve je to sastavni deo života i prava da se izraziš, da nekoga simpatišeš, a nekoga ne... Mada, krivo mi je što je tako jer smo odrasli zajedno, bili smo u akademiji Nikija Pilića, ali, opet, svako ima svoje razloge", istakao je Novak.

Upravo će Gulbis biti rival četvrtom igraću sveta u trećoj rundi Vimbldona, a njihov meč na programu je danas.  

"On je oduvek imao dozu specifičnosti u svojoj igri, koja je izuzetno kvalitetna, snažna... Pogotovo na bržim podlogama, gde se poeni igraju mnogo kraće. Takva igra može da naškodi njegovom protivniku, sa servisom koji u proseku ide i do 130 milja, a i drugi servis mu je poprilično agresivan. On svakako voli da ubrza ritam igre, posebno prilikom svojih servisa voli da nametne taj neki svoj ritam", kaže Đoković. 

Srbinu i Letoncu ovo će biti osmi međusobni susret, a naš igrač vodi sa 6-1 u pobedama. Nalazi se u seriji od četiri trijumfa protiv Ernesta, koji ga je jedini put porazio još 2009. godine u Brizbejnu. 

"Igrali smo na dosta različitih podloga, ali mi se čini, nisam siguran, da nismo igrali na travi. U svakom slučaju, znam šta me očekuje, pogotovo pošto je Del Potra pobedio sa 3:0 u setovima. Iako je imao i povreda, odnosno odsustva iz različitih 'njegovih' razloga – igra mu se nije promenila, poseduje kvalitet i sposobnost da pobedi stvarno bilo koga, a pogotovo na ovakvoj podlozi sa onakvim servisom. Ima izuzetno jak i čvrst bekhend, ali nema strpljenja – voli da udara. Danas sam gledao nekoliko gemova gde je udarao upravo tako, ali je to istovremeno i 'rulet'. Spremiću se što bolje kako bi pokušao da neutrališem taj njegov arsenal i zabeležim pobedu", zaključio je Novak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar