WБ: Испао Кеи, Рафа и Чилић сигурни! И још...

Баутиста Агут избацио Нишикорија, Чилић рутински! На отварању четвртог дана такмичења на Вимблдону сјајан меч одиграли су Роберто Баутиста Агут и Кеи Нишикори, а после три и по часа игре славио је Шпанац.  Сјајна Коњух боља од Цибулкове, преокрет Азаренке! Шеснаестина финала трећег Гренд Слема сезоне у женској конкуренцији донела нам је још један сјајан дуел – окршај Ане Коњух и Доминике Цибулкове.  Надал без проблема са Качановом, следи Милер! Рафаел Надал забележио је нови рутински тријумф и пласирао се у осмину финала Вимблдона.

Тенис 07.07.2017 | 21:40
WБ: Испао Кеи, Рафа и Чилић сигурни! И још...
'Бик са Маљорке', трећи носилац на такућем незваничном првенству света салвадао је младог Руса Карена Качанова максималним резултатом – 6:1, 6:4, 7:6(3).

Рафа је до вођства у сетовима стигао после свега 23 минута игре, када је чак три пута успео да одузме сервис противнику, коме је то само једном пошло за руком.

Наставио је Качанов да игра веома агресивно, свестан да нема шта да изгуби, па је у преосталом делу меча успео и да намучи славног противника. 

Ипак, овај је већ у трећем гему другог сета направио нови брејк, који је без већих проблема сачувао и дуплирао предност. 

Највише узбуђења било је у трећем делу сусрета, када је Карен играо најбољи тенис, а евентуалну шансу да продужи дуел пропустио је у осмом гему, пропустивши три шансе за брејк. 

Надал је могао и пре тај брејка да заврши посао, али је овога пута Качанов био тај који је успео да извуче, али је све и дефинитивно било готово већ средином тај-брејка. 

Наредни Шпанчев ривал биће Луксембружанин Жил Милер, који је такође у три сета био бољи од натурализованог Британца Аљажа Беденеа.

Баутиста Агут избацио Нишикорија, Чилић рутински! На отварању четвртог дана такмичења на Вимблдону сјајан меч одиграли су Роберто Баутиста Агут и Кеи Нишикори, а после три и по часа игре славио је Шпанац.

Баутиса, иначе 18. носилац, био је боље од деветог фаворита турнира из Јапана у четири сета – 6:4, 7:6(3), 3:6, 6:3.

Прве четири брејк шансе у мечу имао је Нишикори, али је Баутиста Агут сваки пут успевао да се извуче, пре него што је сачекао своју шансу и у савршеном тренутку одузео ривалу сервис за вођство у сетовима.

Највећа борба виђена је у другом периоду сусрета, када је поново Шпанчев сервис више био у опасности, али Јапанац ни овога пута није могао до кључног поена за брејк. 

Сада, казна га је стигла у тај-брејку, који је агресивнијом и паметнијом игром Роберто решио у своју корист – (7-3). 

Иако је био у значајном заостатку, Кеји се није предавао, уследио је и мањи пад у игри Баутисте Агута, што је овај успео да казни, напокон направи брејк и избори четврти сет. 

Ипак, било је то све што је успео да уради, иако је и наредни сет отворио брејком, пошто је Шпанац подигао ниво игре, још три пута противнику одузео сервис и потпуно заслужено стигао у осмину финала, где че играти са Марином Чилићем. 

Хрват је рутинском партијом за 135 минута елиминисао Стива Џонсона из Сједињених Америчких Држава, који га је намучио само у другом сету, још једном потврдивши да се налази у одличној форми – 6:4, 7:6(3), 6:4. 

У преосталом комплетираном сусрету, Луксембуржанин Жил Милер је такође у три сета био бољи од Аљажа Беденеа из Велике Британије – 7:6(4), 7:5, 6:4.

Гарсија прва учесница осмине финала! Каролин Гарсија пласирала се у осмину финала Вимблдона савладавши у два сета Американку Медисон Бренгл – 6:4, 6.3.

Меч је отворен прилично уједначен, а обе тенисерке нису успеле да искористе ране брејк лопте.

Ипак, прва до брејка успела је да стигне Гарсија, која у седмом гему првог сета одузима севис 95. играчици света. До краја сета Американка је успела да направи рибрејк, али јој то није било довољно, пошто је одмах у наредном поклекла на свој сервис, 6:4. 

У другом сету није била толико равноправна игра пошто је у четвртом гему 22. тенисерка планете направила одлучујући брејк . Одржавала је Францускиња ту предност и на крају заслужено славила.

Сјајна Коњух боља од Цибулкове, преокрет Азаренке! Шеснаестина финала трећег Гренд Слема сезоне у женској конкуренцији донела нам је још један сјајан дуел – окршај Ане Коњух и Доминике Цибулкове.

Млађана Хрватица, 29. носитељка успела је да елиминише девету фавориткињу после два часа и 36 минута игре у три сета – 7:6(3), 3:6, 6:4.

Уводни сет био је и најдужи – добила га је Ана после сјајног преокрета, четири брејка, тај-брејка и 107 минута, а ништа није наслућивало на такав расплет.

Словакиња је кренула одлично, одузела је сервис ривалки у четвртом и шестом гему и дошла у прилику да веома брзо стигне до предност. 

Међутим, од тог трентука је Коњух апсолутно преузела контролу, направила је два брејка у низу, у међувремену уписала и гем без изгубљеног поена, после чега је уследио тај-брејк, иако је Доминика успела да пропусти и две сет лопте. 

Ана је све то казнила у тринаестом гему и заслужено стигла до првог сета. Одговор Цибулкове уследио је већ на старту другог, када је одмах стигла до брејка, а потом и успела да спасе нових шест брејк лопти и спречила Коњух да јој одмах узврати. У наставку је још два пута успела да јој одузме сервис и стигне до изједначења. 

Деловало је да Доминика има моментум на својој страни, али, како то често бива у женском тенису, испоставило се потпуно супротно. Коњух је одмах направила нови брејк, потом и још један, а све што је Цибулкова успела да уради јесте да врати само један и призна пораз. 

Узбудљиво је било и у мечу домаће представнице Хетер Вотсон и Белорускиње Викторије Азаренке, која је на крају на искуство успела да елиминише Британку – 3:6, 6:1, 6:4.

Вотсон је у уводном гему спасла две брејк шансе, да би онда искористила своју прву и недуго затим стигла до 3:0. Ипак, није успела да без проблема приведе сет крају, пошто је Викторија ухватила 'последњи воз', али је онда још једном лоше сервирала и дозволила Хетер да поведе.

Повратница на Тур, пошто је постала мајка, ипак није дозволила да Вотсон управо против ње по први пут обезбеди пролаз у четврту рунду трећег Гренд Слема сезоне.

Други сет је освојила поприлично рутински, а деловало је да ће исто бити у трећем, када је новим брејком повела са 4:3, али је овога пута Британка имала одговор.

Успела је одмах да одреагује и узврати за ново изједначење, али је још једном попустила – што Вика не пропушта да казни и закаже дуел са Симоном Халеп.

Румунка, друга носитељка савладала је Шуаи Пенг из Кине 6:4, 7:6(7), Украјинка Јелина Свитолина елиминисала је Карину Витхефт из Немачке 6:1, 7:5, док је Британка Џоана Конта била убедљива против Гркиње Марије Сакари – 6:4, 6:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар