WB: Ispao Kei, Rafa i Čilić sigurni! I još...

Bautista Agut izbacio Nišikorija, Čilić rutinski! Na otvaranju četvrtog dana takmičenja na Vimbldonu sjajan meč odigrali su Roberto Bautista Agut i Kei Nišikori, a posle tri i po časa igre slavio je Španac.  Sjajna Konjuh bolja od Cibulkove, preokret Azarenke! Šesnaestina finala trećeg Grend Slema sezone u ženskoj konkurenciji donela nam je još jedan sjajan duel – okršaj Ane Konjuh i Dominike Cibulkove.  Nadal bez problema sa Kačanovom, sledi Miler! Rafael Nadal zabeležio je novi rutinski trijumf i plasirao se u osminu finala Vimbldona.

Tenis 07.07.2017 | 21:40
WB: Ispao Kei, Rafa i Čilić sigurni! I još...
'Bik sa Maljorke', treći nosilac na takućem nezvaničnom prvenstvu sveta salvadao je mladog Rusa Karena Kačanova maksimalnim rezultatom – 6:1, 6:4, 7:6(3).

Rafa je do vođstva u setovima stigao posle svega 23 minuta igre, kada je čak tri puta uspeo da oduzme servis protivniku, kome je to samo jednom pošlo za rukom.

Nastavio je Kačanov da igra veoma agresivno, svestan da nema šta da izgubi, pa je u preostalom delu meča uspeo i da namuči slavnog protivnika. 

Ipak, ovaj je već u trećem gemu drugog seta napravio novi brejk, koji je bez većih problema sačuvao i duplirao prednost. 

Najviše uzbuđenja bilo je u trećem delu susreta, kada je Karen igrao najbolji tenis, a eventualnu šansu da produži duel propustio je u osmom gemu, propustivši tri šanse za brejk. 

Nadal je mogao i pre taj brejka da završi posao, ali je ovoga puta Kačanov bio taj koji je uspeo da izvuče, ali je sve i definitivno bilo gotovo već sredinom taj-brejka. 

Naredni Špančev rival biće Luksembružanin Žil Miler, koji je takođe u tri seta bio bolji od naturalizovanog Britanca Aljaža Bedenea.

Bautista Agut izbacio Nišikorija, Čilić rutinski! Na otvaranju četvrtog dana takmičenja na Vimbldonu sjajan meč odigrali su Roberto Bautista Agut i Kei Nišikori, a posle tri i po časa igre slavio je Španac.

Bautisa, inače 18. nosilac, bio je bolje od devetog favorita turnira iz Japana u četiri seta – 6:4, 7:6(3), 3:6, 6:3.

Prve četiri brejk šanse u meču imao je Nišikori, ali je Bautista Agut svaki put uspevao da se izvuče, pre nego što je sačekao svoju šansu i u savršenom trenutku oduzeo rivalu servis za vođstvo u setovima.

Najveća borba viđena je u drugom periodu susreta, kada je ponovo Špančev servis više bio u opasnosti, ali Japanac ni ovoga puta nije mogao do ključnog poena za brejk. 

Sada, kazna ga je stigla u taj-brejku, koji je agresivnijom i pametnijom igrom Roberto rešio u svoju korist – (7-3). 

Iako je bio u značajnom zaostatku, Keji se nije predavao, usledio je i manji pad u igri Bautiste Aguta, što je ovaj uspeo da kazni, napokon napravi brejk i izbori četvrti set. 

Ipak, bilo je to sve što je uspeo da uradi, iako je i naredni set otvorio brejkom, pošto je Španac podigao nivo igre, još tri puta protivniku oduzeo servis i potpuno zasluženo stigao u osminu finala, gde če igrati sa Marinom Čilićem. 

Hrvat je rutinskom partijom za 135 minuta eliminisao Stiva Džonsona iz Sjedinjenih Američkih Država, koji ga je namučio samo u drugom setu, još jednom potvrdivši da se nalazi u odličnoj formi – 6:4, 7:6(3), 6:4. 

U preostalom kompletiranom susretu, Luksemburžanin Žil Miler je takođe u tri seta bio bolji od Aljaža Bedenea iz Velike Britanije – 7:6(4), 7:5, 6:4.

Garsija prva učesnica osmine finala! Karolin Garsija plasirala se u osminu finala Vimbldona savladavši u dva seta Amerikanku Medison Brengl – 6:4, 6.3.

Meč je otvoren prilično ujednačen, a obe teniserke nisu uspele da iskoriste rane brejk lopte.

Ipak, prva do brejka uspela je da stigne Garsija, koja u sedmom gemu prvog seta oduzima sevis 95. igračici sveta. Do kraja seta Amerikanka je uspela da napravi ribrejk, ali joj to nije bilo dovoljno, pošto je odmah u narednom poklekla na svoj servis, 6:4. 

U drugom setu nije bila toliko ravnopravna igra pošto je u četvrtom gemu 22. teniserka planete napravila odlučujući brejk . Održavala je Francuskinja tu prednost i na kraju zasluženo slavila.

Sjajna Konjuh bolja od Cibulkove, preokret Azarenke! Šesnaestina finala trećeg Grend Slema sezone u ženskoj konkurenciji donela nam je još jedan sjajan duel – okršaj Ane Konjuh i Dominike Cibulkove.

Mlađana Hrvatica, 29. nositeljka uspela je da eliminiše devetu favoritkinju posle dva časa i 36 minuta igre u tri seta – 7:6(3), 3:6, 6:4.

Uvodni set bio je i najduži – dobila ga je Ana posle sjajnog preokreta, četiri brejka, taj-brejka i 107 minuta, a ništa nije naslućivalo na takav rasplet.

Slovakinja je krenula odlično, oduzela je servis rivalki u četvrtom i šestom gemu i došla u priliku da veoma brzo stigne do prednost. 

Međutim, od tog trentuka je Konjuh apsolutno preuzela kontrolu, napravila je dva brejka u nizu, u međuvremenu upisala i gem bez izgubljenog poena, posle čega je usledio taj-brejk, iako je Dominika uspela da propusti i dve set lopte. 

Ana je sve to kaznila u trinaestom gemu i zasluženo stigla do prvog seta. Odgovor Cibulkove usledio je već na startu drugog, kada je odmah stigla do brejka, a potom i uspela da spase novih šest brejk lopti i sprečila Konjuh da joj odmah uzvrati. U nastavku je još dva puta uspela da joj oduzme servis i stigne do izjednačenja. 

Delovalo je da Dominika ima momentum na svojoj strani, ali, kako to često biva u ženskom tenisu, ispostavilo se potpuno suprotno. Konjuh je odmah napravila novi brejk, potom i još jedan, a sve što je Cibulkova uspela da uradi jeste da vrati samo jedan i prizna poraz. 

Uzbudljivo je bilo i u meču domaće predstavnice Heter Votson i Beloruskinje Viktorije Azarenke, koja je na kraju na iskustvo uspela da eliminiše Britanku – 3:6, 6:1, 6:4.

Votson je u uvodnom gemu spasla dve brejk šanse, da bi onda iskoristila svoju prvu i nedugo zatim stigla do 3:0. Ipak, nije uspela da bez problema privede set kraju, pošto je Viktorija uhvatila 'poslednji voz', ali je onda još jednom loše servirala i dozvolila Heter da povede.

Povratnica na Tur, pošto je postala majka, ipak nije dozvolila da Votson upravo protiv nje po prvi put obezbedi prolaz u četvrtu rundu trećeg Grend Slema sezone.

Drugi set je osvojila poprilično rutinski, a delovalo je da će isto biti u trećem, kada je novim brejkom povela sa 4:3, ali je ovoga puta Britanka imala odgovor.

Uspela je odmah da odreaguje i uzvrati za novo izjednačenje, ali je još jednom popustila – što Vika ne propušta da kazni i zakaže duel sa Simonom Halep.

Rumunka, druga nositeljka savladala je Šuai Peng iz Kine 6:4, 7:6(7), Ukrajinka Jelina Svitolina eliminisala je Karinu Vitheft iz Nemačke 6:1, 7:5, dok je Britanka Džoana Konta bila ubedljiva protiv Grkinje Marije Sakari – 6:4, 6:1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar