Састанак трајао два и по сата

Састанак предсједника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина на маргинама самита Г20, који је требало да траје пола сата, окончан је након око два и по сата, објавио је портпарол Стејт департмента, преноси Реутерс.

Свијет 07.07.2017 | 19:55
Састанак трајао два и по сата
АП наводи да је Трамп требало да оде из просторија у којима се одржава самит у 4:20 по подне, након састанка са Путином, али да је руска званичница која прати Путина казала да је у 5:50 састанак и даље трајао.

На маргинама самита Г20 у Хамбургу је одржан састанак предсједника САД и Русије Доналда Трампа и Владимира Путина, њихов први формални разговор лицем у лице, јавио је АФП.

"Част ми је да будем са Вама, хвала Вам", рекао је Трамп пружајући руку Путину.

РТ тврди да је при том Трамп изговорио и "спасиба" (хвала) на руском.

"Одушевљен сам што се састајем са Вама. Надам се да ће наш састанак донијети резултате", одговорио је шеф руске државе.

Реутерс преноси да је шеф Бијеле куће казао да су њих двојица "причали о многим стварима" и да "мисли са ће све бити веома добро", као и да са "радошћу очекује много позитивних ствари које треба да се десе Русији и САД".

Путин је навео да "разговори телефоном никада нису довољни". Реутерс преноси да Трамп није одговорио на новинарско питање из масе о руском мијешању у предсједничке изборе у САД.

АП наводи да је уз Трампа, који је сједио испред америчке заставе са прстима постављаним у облику изврнутог троугла, био државни секретар САД Рекс Тилерсон, док Путина описује као благо повијеног у столици, како је трљао прсте док се Трамп обраћао новинарима, а близу руског предсједника сједио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Трамп и Путин су се раније први пут срели уживо и руковали, на самиту Г20 који се одржава у Хамбургу, саопштио је Кремљ.

Двојица лидера су до сада разговарали само телефоном.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Аналза запада

07.07.2017 18:17

Браво свјетска памети.Поносно водите ка миру и благостању ову напацену куглу овоземаљску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

07.07.2017 18:33

А је ли Миле био присутан на форуму или је морао полагати камен темељац пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеси и паметан

07.07.2017 19:20

Јеси и паметан

Name

Ре рс

07.07.2017 20:04

Камен темељац пред изборе!!!! Благо теби

Name

поипара

07.07.2017 18:37

Послије овога историјског сусрета,санкције против Русије це се укнути и милиони Руса који зиве од 35 долара мјесецно це бити захвални Путину и Трумпу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

07.07.2017 19:20

ПОИПАРА ста је следеце на потезу,посто видим да знас да це се санкције РУСИЈИ укинути,боље ти размисли и види како и од цега зиви нас Народ у РС,пусти ти Русе крају,они се брину о нама ко о лањском снијегу.Никад нисам дозивљавао Русе као неке спасиоце,а то су доказали и кад је Србија бонбардована,а за вријема ослобадјења Београда у другом свијетском рату много Српкиња је силовано бас од Руске војске,само то нико не спомиње назалост.