Хамбург као ратна зона

Хамбуршка полиција затражила је помоћ колега из других делова Немачке како би обуздала насиље које прати самит Г20.

Свијет 07.07.2017 | 17:58
Хамбург као ратна зона
Према снимцима који круже на интернету, Хамбург се претворио у ратну зону, демонстранти се сукобљавају са полицијом, пале аутомобиле, густ црни дим се надвија над градом којим пролазе оклопна возила.

"Шпигл онлајн" пренео је вест о оклопним возилима Бундесвера на улицама Хамбурга према Алтони.

Како јављају, у Центру за медије им је речено да се оклопна возила само премештају из једне касарне у другу. Портпаролка је нагласила како се не ради о кризној ситуацији.

"Шпигл" јавља када се возила Бундесвера превозе јер, иако је полиција задужена за сигурност Г20 самита, војска служи као додатна подршка.

Сам град Хамбург, наводе, послао је 40 захтева за помоћ.



Полиција је потврдила да је хитно затражила појачања због многих "недела" широм Хамбруга.

Повређено је више од 150 полицајаца. Ухапшено је 45 особа.

Демонстранти су напали полицијску станицу у четврти Алтона, запалили полицијска патролна возила и бацали запаљива средства у близини железничке станице, након чега је полиција упутила упозорење грађанима да избегавају то подручје и држе се подаље од демонстраната.

Из полиције су додали да су демонстранти њихове службенике, осим запаљивим средствим,а напали и металним шипкама. Између осталог, неко је испалио и сигналну ракету према полицијском хеликоптеру, која је летелицу тек замало промашила, чиме је избегнута несрећа.



Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛАКА

07.07.2017 17:05

ХОЋУ ДА БУДЕМ НИЈЕМАЦ, ПРОТЕСТУЈУ А СТАНДАРД ИМ ПЕТ ПУТА ВЕЋИ НЕГО У РС, СРАМОТА МЕ ВИШЕ ОВОГ ГЛУПОГ НАРОДА КОЈИ ДОЗВОЉАВА ДА ИХ ВОДЕ ОВАКВЕ БИТАНГЕ И ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купус

07.07.2017 19:32

Колонијализам и Империализам на модеран нацин.Скупили се сви Краљеви на једно мјесто.Питам се дали це неки рат да смире или неки нови конфликт да направе.Лаксе је ово друго.Нису сви њемци глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драж

07.07.2017 21:42

А швабе су мислиле да смо ми лоши момци.Боже свашта.

ОДГОВОРИТЕ