Бабић потписао: Са Звездом до титуле и ЛЕ!

Млади штопер Срђан Бабић ставио параф на уговор са Црвеном звездом. Бањалучанин одлучан да остави траг на Маракани и освоји титулу са црвено-бијелима.

Фудбал 07.07.2017 | 14:30
Бабић потписао: Са Звездом до титуле и ЛЕ!
Послије тачно двије године проведене у Шпанији „златни орлић“ из Бањалуке Срђан вратио се у Србију и поново ће носити црвено-бијели дрес, али овог пута са пругама.

Бабић је у петак потписао уговор са Црвеном звездом у коју је стигао на једногодишњу позајмицу, с могућношћу откупа уговора.

Прије званичне промоције заказане за 14 часова Бабић је у кратком разговору за МОНДО изразио одушевљење због доласка у Црвену звезду.

„Дошао сам на позајмицу на годину дана, са опцијом откупа. Та опција је два милиона евра, али ако буде све како треба надам се да ни то неће бити проблем. Стварно сам срећан што сам потписао за највећи клуб на Балкану. Покушаћу максимално да искористим сваки минут на терену јер сам добио прилику да обучем Звездин црвено-бијели дрес“, рекао је Бабић.

Прије двије године Бабић је из Војводине отишао у Реал Сосиједад, међутим није играо за клбу и Сан Себастијана. Током протекле двије године наступа је Б тим и Реус Депортиу који игра шпанску Сегунду. Долазак у Звезду биће његов повратак на „велику сцену“.

„Значи ми што сам се вратио у Србију и потписао за Звезду, јер није лако добити прилику да заиграш у овако великом клубу. Даћу све од себе, 120 одсто, надам се да ће то бити довољно. Желим да помогнем и екипи и себи и да успијемо да уђемо у Лигу Европе“, истакао је Бабић.

Његов циљ у новој сезони је јасан – шампионска титула са Звездом.

„Мислим да је вријеме да Звезда освоји титулу. Прошле године Звезда је несрећно изгубила титулу, прво у оној утакмици са Вождовцем чини ми се, послије и у дербију. Идемо утакмицу по утакмицу, прво нам слиједе ове европске обавезе, а онда првенство. Чини ми се да је прва уткамица у Нишу. Идемо утакмицу по утакмицу, само тако се освајају трофеји“.

Одласком у Шпанију и играњем у Сегунди Бабић се практично удаљио од младе репрезентације чији је био стандардни члан и с којом је освојио Сп на Новом Зеланду. Сада би требао бити много више на оку селектору младе репрзентације.

„Чињеница да сам потписао за овакав клуб значи за играча, за самопоуздање и све и када је репрезентација у питања. Ово је прави корак за моју каријеру, а очекивања су само позитивна“

Штопер из Бањалуке пратио је утакмице Звезде против Флоријане у квалификацијама за Лигу Европе.

„Најважније је да смо прошли даље. Пресудила је прва утакмица. Са Казахстанцима ће сада бити мало теже, али очекујем да прођемо и њих“, рекао је Бабић.

Прије Реал Сосиједада Бабић је четири године провео у Новом Саду гдје се иако још тинејџер наметнуо као првотимац. Навијачи Војводине памте га по сјајним играма, посебно против београдских „вјечитих“, а сада ће он обући дрес једног од њих. Свјестан је Бабић да навијачи Војводине неће благонаклоно гледати на његов одлазак у Црвену звезду, али...

„Фокусиран сам тренутно само на Звезду, на припреме, тренинге и утакмице. Захвалан сам Војводини која је била мој први клуб, тамо сам се афирмисао, али сада идем напријед, морам да гледам своју каријеру. Не размишљам о томе како ће ме дочекати у Новом Саду, размишљам само о Звезди и о томе да дам свој максимум“, поручио је Бабић на крају разговора за МОНДО.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар