Babić potpisao: Sa Zvezdom do titule i LE!

Mladi štoper Srđan Babić stavio paraf na ugovor sa Crvenom zvezdom. Banjalučanin odlučan da ostavi trag na Marakani i osvoji titulu sa crveno-bijelima.

Fudbal 07.07.2017 | 14:30
Babić potpisao: Sa Zvezdom do titule i LE!
Poslije tačno dvije godine provedene u Španiji „zlatni orlić“ iz Banjaluke Srđan vratio se u Srbiju i ponovo će nositi crveno-bijeli dres, ali ovog puta sa prugama.

Babić je u petak potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom u koju je stigao na jednogodišnju pozajmicu, s mogućnošću otkupa ugovora.

Prije zvanične promocije zakazane za 14 časova Babić je u kratkom razgovoru za MONDO izrazio oduševljenje zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

„Došao sam na pozajmicu na godinu dana, sa opcijom otkupa. Ta opcija je dva miliona evra, ali ako bude sve kako treba nadam se da ni to neće biti problem. Stvarno sam srećan što sam potpisao za najveći klub na Balkanu. Pokušaću maksimalno da iskoristim svaki minut na terenu jer sam dobio priliku da obučem Zvezdin crveno-bijeli dres“, rekao je Babić.

Prije dvije godine Babić je iz Vojvodine otišao u Real Sosijedad, međutim nije igrao za klbu i San Sebastijana. Tokom protekle dvije godine nastupa je B tim i Reus Deportiu koji igra špansku Segundu. Dolazak u Zvezdu biće njegov povratak na „veliku scenu“.

„Znači mi što sam se vratio u Srbiju i potpisao za Zvezdu, jer nije lako dobiti priliku da zaigraš u ovako velikom klubu. Daću sve od sebe, 120 odsto, nadam se da će to biti dovoljno. Želim da pomognem i ekipi i sebi i da uspijemo da uđemo u Ligu Evrope“, istakao je Babić.

Njegov cilj u novoj sezoni je jasan – šampionska titula sa Zvezdom.

„Mislim da je vrijeme da Zvezda osvoji titulu. Prošle godine Zvezda je nesrećno izgubila titulu, prvo u onoj utakmici sa Voždovcem čini mi se, poslije i u derbiju. Idemo utakmicu po utakmicu, prvo nam slijede ove evropske obaveze, a onda prvenstvo. Čini mi se da je prva utkamica u Nišu. Idemo utakmicu po utakmicu, samo tako se osvajaju trofeji“.

Odlaskom u Španiju i igranjem u Segundi Babić se praktično udaljio od mlade reprezentacije čiji je bio standardni član i s kojom je osvojio Sp na Novom Zelandu. Sada bi trebao biti mnogo više na oku selektoru mlade reprzentacije.

„Činjenica da sam potpisao za ovakav klub znači za igrača, za samopouzdanje i sve i kada je reprezentacija u pitanja. Ovo je pravi korak za moju karijeru, a očekivanja su samo pozitivna“

Štoper iz Banjaluke pratio je utakmice Zvezde protiv Florijane u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

„Najvažnije je da smo prošli dalje. Presudila je prva utakmica. Sa Kazahstancima će sada biti malo teže, ali očekujem da prođemo i njih“, rekao je Babić.

Prije Real Sosijedada Babić je četiri godine proveo u Novom Sadu gdje se iako još tinejdžer nametnuo kao prvotimac. Navijači Vojvodine pamte ga po sjajnim igrama, posebno protiv beogradskih „vječitih“, a sada će on obući dres jednog od njih. Svjestan je Babić da navijači Vojvodine neće blagonaklono gledati na njegov odlazak u Crvenu zvezdu, ali...

„Fokusiran sam trenutno samo na Zvezdu, na pripreme, treninge i utakmice. Zahvalan sam Vojvodini koja je bila moj prvi klub, tamo sam se afirmisao, ali sada idem naprijed, moram da gledam svoju karijeru. Ne razmišljam o tome kako će me dočekati u Novom Sadu, razmišljam samo o Zvezdi i o tome da dam svoj maksimum“, poručio je Babić na kraju razgovora za MONDO.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar