Ријетка ситуација у којој ни Барса нема рјешење!

Навикли смо да, када Реал Мадрид и Барселона некога пожеле, Реал Мадрид и Барселона то и добију. Међутим, времена (и правила игре) се мењају.

Фудбал 09.07.2017 | 09:00
Ријетка ситуација у којој ни Барса нема рјешење!
Шта све до сада Барселона и Марко Верати нису урадили - не вреди!

Омалени италијански фудбалер не само да је више пута поновио да му је сан да игра за Барселону и да би урадио све што може да то и оствари, па онда изабрао Ибицу за одмор, спонтано налетео на новинаре "Мундо Депортива", дао им интервју о томе да би - опет - волео да пређе у Барсу и позирао са издањем овог листа у рукама, већ је потом и уручио званичан захтев за трансфер послодавцима у Паризу...

Није вредело.

И Барселона је "притискала" колико је могла сходно правилима ФИФА да у преговоре са играчем који је под уговором не сме да се улази без одобрења друге стране.

Насловнице "Мунда" и "Спорта" биле су резервисане за плејмејкера Пари Сен Жермена, писало се о томе с ким би, уместо кога (Иван Ракитић) и где на терену могао да заигра, какву би му улогу наменио нови тренер Ернесто Валверде, итд.

Није вредело.

Једноставно, власници Пари Сен Жермена пребогати су да би их импресионирала финансијска понуда Барселоне ма каква она била, а нису тек тако у могућности да нађу замену за покретача скоро свих акција екипе, тако да су одлучили да - не преговарају.

Председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу рекао је данас да Пари Сен Жермен не жели да преговара о трансферу Марка Вератија у шпански клуб.

Бартомеу је за шпански "Спорт" рекао да упркос жељи младог фудбалера, париски клуб не жели да разматра ту могућност.

"Верати је техничар. Наши тренери желе да дође, а ми знамо да он жели да пређе у Барселону. Проблем је што у његовом уговору не постоји клаузула о одласку, па не можемо да одемо и купимо играча. Пари Сен Жермен не жели да преговара", навео је Бартомеу.

Он је одбацио наводе да велике звезде екипе, пре свих Лионел Меси, постављају захтеве о довођену играча и тренера.

"Меси није тражио ништа. Људи причају да је (бивши тренер) Тата Мартино дошао у Барселону јер је то Меси предложио, а то је лаж. Ми смо изабрали Луиса Енрикеа и касније то саопштили играчима, а исто је било и са садашњим тренером Ернестом Валвердеом", додао је председник Барселоне.

Меси је почетком недеље продужио уговор са Барселоном до 2021. године.

"То су очекиване вести. Фудбалска ера почела је 2008. године када је Пеп (Гвардиола) дао Месију да води тим, а та ера се наставља. То је ера успеха, у којој Меси предводи фудбал, а ми смо оптимисти јер ће он остати у клубу још четири године", навео је Бартомеу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар