Rijetka situacija u kojoj ni Barsa nema rješenje!

Navikli smo da, kada Real Madrid i Barselona nekoga požele, Real Madrid i Barselona to i dobiju. Međutim, vremena (i pravila igre) se menjaju.

Fudbal 09.07.2017 | 09:00
Rijetka situacija u kojoj ni Barsa nema rješenje!
Šta sve do sada Barselona i Marko Verati nisu uradili - ne vredi!

Omaleni italijanski fudbaler ne samo da je više puta ponovio da mu je san da igra za Barselonu i da bi uradio sve što može da to i ostvari, pa onda izabrao Ibicu za odmor, spontano naleteo na novinare "Mundo Deportiva", dao im intervju o tome da bi - opet - voleo da pređe u Barsu i pozirao sa izdanjem ovog lista u rukama, već je potom i uručio zvaničan zahtev za transfer poslodavcima u Parizu...

Nije vredelo.

I Barselona je "pritiskala" koliko je mogla shodno pravilima FIFA da u pregovore sa igračem koji je pod ugovorom ne sme da se ulazi bez odobrenja druge strane.

Naslovnice "Munda" i "Sporta" bile su rezervisane za plejmejkera Pari Sen Žermena, pisalo se o tome s kim bi, umesto koga (Ivan Rakitić) i gde na terenu mogao da zaigra, kakvu bi mu ulogu namenio novi trener Ernesto Valverde, itd.

Nije vredelo.

Jednostavno, vlasnici Pari Sen Žermena prebogati su da bi ih impresionirala finansijska ponuda Barselone ma kakva ona bila, a nisu tek tako u mogućnosti da nađu zamenu za pokretača skoro svih akcija ekipe, tako da su odlučili da - ne pregovaraju.

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je danas da Pari Sen Žermen ne želi da pregovara o transferu Marka Veratija u španski klub.

Bartomeu je za španski "Sport" rekao da uprkos želji mladog fudbalera, pariski klub ne želi da razmatra tu mogućnost.

"Verati je tehničar. Naši treneri žele da dođe, a mi znamo da on želi da pređe u Barselonu. Problem je što u njegovom ugovoru ne postoji klauzula o odlasku, pa ne možemo da odemo i kupimo igrača. Pari Sen Žermen ne želi da pregovara", naveo je Bartomeu.

On je odbacio navode da velike zvezde ekipe, pre svih Lionel Mesi, postavljaju zahteve o dovođenu igrača i trenera.

"Mesi nije tražio ništa. Ljudi pričaju da je (bivši trener) Tata Martino došao u Barselonu jer je to Mesi predložio, a to je laž. Mi smo izabrali Luisa Enrikea i kasnije to saopštili igračima, a isto je bilo i sa sadašnjim trenerom Ernestom Valverdeom", dodao je predsednik Barselone.

Mesi je početkom nedelje produžio ugovor sa Barselonom do 2021. godine.

"To su očekivane vesti. Fudbalska era počela je 2008. godine kada je Pep (Gvardiola) dao Mesiju da vodi tim, a ta era se nastavlja. To je era uspeha, u kojoj Mesi predvodi fudbal, a mi smo optimisti jer će on ostati u klubu još četiri godine", naveo je Bartomeu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar