Гулбис: Против Ђоковића немам шта да изгубим!

Летонски тенисер Ернест Гулбис је после више од годину остварио две узастопне победе на АТП туру и сада се спрема за окршај са Новаком Ђоковићем у суботу.

Тенис 07.07.2017 | 18:45
Гулбис: Против Ђоковића немам шта да изгубим!
Имао је проблема са повредама зглобова, испао у првом колу Ролан Гароса од Марина Чилића, а месец дана касније игра треће коло Вимблдона.

"Нисам имао ништа да изгубим против Делпа и још мање ћу имати шта да изгубим у следећем мечу против Ђоковића. Можда ћу чак играти још боље", рекао је Гулбис после победе над Дел Потром. 

"Пре Вимблдона сам био 589. на листи и овим резултатом ћу сигурно напредовати на АТП листи. У својој глави сам још увек топ 10 играч на свету и знам да могу да урадим неке ствари које тело још увек не може", рекао је Гулбис. 

Повреде које су га кочиле претходних месеци онемогућавају га да сада оствари бржи напредак. 

"Можда ћу моћи то да урадим за два, три месеца или можда пола године, али ја то желим сада. Сви се ми плашимо, знате. Тенисери се плаше, тако је када оде чланак, када се јави проблем са леђима и онда морате мало да успорите", каже Гулбис и додаје да проверава колико му је поена потребно да би ушао међу 100 најбољих тенисера на свету. 

"Сећам се тог осећаја из 2013. или 2014. године, то је као када само гледате напред и на све то као на игру. Ренкинг је такође игра, адреналин, почињете да уживате чим добијате мечеве и добијате поене а ваш ранг се мења, напредујете. То покреће адреналин",закључује Гулбис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар