Gulbis: Protiv Đokovića nemam šta da izgubim!

Letonski teniser Ernest Gulbis je posle više od godinu ostvario dve uzastopne pobede na ATP turu i sada se sprema za okršaj sa Novakom Đokovićem u subotu.

Tenis 07.07.2017 | 18:45
Gulbis: Protiv Đokovića nemam šta da izgubim!
Imao je problema sa povredama zglobova, ispao u prvom kolu Rolan Garosa od Marina Čilića, a mesec dana kasnije igra treće kolo Vimbldona.

"Nisam imao ništa da izgubim protiv Delpa i još manje ću imati šta da izgubim u sledećem meču protiv Đokovića. Možda ću čak igrati još bolje", rekao je Gulbis posle pobede nad Del Potrom. 

"Pre Vimbldona sam bio 589. na listi i ovim rezultatom ću sigurno napredovati na ATP listi. U svojoj glavi sam još uvek top 10 igrač na svetu i znam da mogu da uradim neke stvari koje telo još uvek ne može", rekao je Gulbis. 

Povrede koje su ga kočile prethodnih meseci onemogućavaju ga da sada ostvari brži napredak. 

"Možda ću moći to da uradim za dva, tri meseca ili možda pola godine, ali ja to želim sada. Svi se mi plašimo, znate. Teniseri se plaše, tako je kada ode članak, kada se javi problem sa leđima i onda morate malo da usporite", kaže Gulbis i dodaje da proverava koliko mu je poena potrebno da bi ušao među 100 najboljih tenisera na svetu. 

"Sećam se tog osećaja iz 2013. ili 2014. godine, to je kao kada samo gledate napred i na sve to kao na igru. Renking je takođe igra, adrenalin, počinjete da uživate čim dobijate mečeve i dobijate poene a vaš rang se menja, napredujete. To pokreće adrenalin",zaključuje Gulbis.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar