Милојевић: То балканско у нама... Излуђује ме!

Тренер Звезде на Малти, после пласмана у 2. коло, отворено говорио о игри свог тима, обостраном навикавању, грешкама и менталитету наших играча.

Фудбал 07.07.2017 | 13:45
Милојевић: То балканско у нама... Излуђује ме!
Црвена звезда елиминисала је Флоријану и остварила циљ због којег је и отишла на Малту, али ће из Средоземља уз карту за 2. коло донети и бриге.

Екипа Владана Милојевића водила је 1:0 и 3:1 и за мало више од шест минута испустила два гола предности. Голови Ричмонда Боаћија и Ненада Милијаша, испоставило се, били су довољни само за реми против до краја упорних Малтежана. Киксеви дефанзиве Звезде дошли су на наплату када се чинило да ће Београђани остварити "дуплу победу" у овом двомечу.

После меча, тренер црвено-белих отворено је разговарао са новинарима.

"Честитао бих играчима пролаз и у овом тренутку је то најважније. Утакмица у Београду је одлучила и пре ове. Веома ми је битно, налазимо се у фази припремног периода, а морамо да играмо званичне утакмице. Морамо што даље да стигнемо, а са друге стране, правимо тим. Једноставно, то је процес који је за све нас нешто ново, поготово за играче", застао је Милојевић.

Поменувши изабранике, послао им је поруку и са конференције.

"Моји играчи морају да схвате да је ово сасвим другачији стил игре, на који апсолутно нисмо спремни и то се данас показало. Поготово нам не одговара екипа која прескаче игру, игра са дубинским пасовима, ми то много боље морамо да решавамо. У неким сегментима смо решавали добро, било је неких ситуација где смо конфузно деловали и тако се кретао резултат. Требало је да смиримо игру, имали смо резултат и мислим да смо требали да победимо, али хајде да кажем да се ове грешке не праштају у Европи. Поновићу, морамо да пазимо, да радимо наш систем и да се прилагођавамо противнику. То није лако, али имамо ту обавезу и идемо даље".

Током утакмице, Милојевић се држао за главу. Новинарима је објаснио ту реакцију.

"Темпераментан сам, реагујем бурно и не можете за шест минута да изгубите било какву предност", објаснио је тренер Звезде.

"Замислите да је у Београду био резултат који није био. Сигурно бисмо имали проблем. Да вам кажем, није проблем, моји играчи, као и генерално играчи код нас, научили су сасвим другачију игру... Ево, ја вам кажем, био сам и код нас и у иностранству и код нас се игра другачије. Нисмо навикли на овакав фудбал и то не данас, него генерално... Код нас се игра комфоран фудбал, без притиска, са више контакта. Исправићемо грешке, сигурно, али једноставно, то је балканско у нама, што генерално мене излуђује и нервира. Онда кад немамо резултат затегнути смо, а онда кад имамо резултат онда смо слободни... То је то, такви смо ми, а тога у спорту нема".

"Кад имате такав резутлат и противника и демолираш га до краја и завршиш причу, али то су неке ствари о којима ће тек бити речи. Нови смо, треба да се привикнемо, они на мене, ја на њих", додао је Милојевић.

Констатујући да је видео и доста добрих ствари у игри, тренер Звезде је нагласио:

"Нема шта да се лажемо, нисмо ниједан ваздушни дуел добили са њиховим нападачем Варелом. Невероватно је то. Свака лопта је ишла на њега и ни на једну нисмо имали одговор. Правио нам је толико проблема и тако се завршило".

На констатацију да Срнић и Милић нису одиграли на жељеном нивоу, Милојевић се није сложио са том оценом.

"Када правимо пут и стратегију морате да имате план, а ја волим да имам план. Могу да кажем да смо у припремном периоду и да смо дошли овде да прођемо. Неки играчи теже улазе у форму, неки не улазе. Нисмо дуго заједно. Не дижем Флоријану као екипу, али они играју више година заједно. Дали смо шансу играчима да видимо где су, шта су. Морам да будем упознат са могућностима својих играча. Биће то све ОК", додао је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар