Milojević: To balkansko u nama... Izluđuje me!

Trener Zvezde na Malti, posle plasmana u 2. kolo, otvoreno govorio o igri svog tima, obostranom navikavanju, greškama i mentalitetu naših igrača.

Fudbal 07.07.2017 | 13:45
Milojević: To balkansko u nama... Izluđuje me!
Crvena zvezda eliminisala je Florijanu i ostvarila cilj zbog kojeg je i otišla na Maltu, ali će iz Sredozemlja uz kartu za 2. kolo doneti i brige.

Ekipa Vladana Milojevića vodila je 1:0 i 3:1 i za malo više od šest minuta ispustila dva gola prednosti. Golovi Ričmonda Boaćija i Nenada Milijaša, ispostavilo se, bili su dovoljni samo za remi protiv do kraja upornih Maltežana. Kiksevi defanzive Zvezde došli su na naplatu kada se činilo da će Beograđani ostvariti "duplu pobedu" u ovom dvomeču.

Posle meča, trener crveno-belih otvoreno je razgovarao sa novinarima.

"Čestitao bih igračima prolaz i u ovom trenutku je to najvažnije. Utakmica u Beogradu je odlučila i pre ove. Veoma mi je bitno, nalazimo se u fazi pripremnog perioda, a moramo da igramo zvanične utakmice. Moramo što dalje da stignemo, a sa druge strane, pravimo tim. Jednostavno, to je proces koji je za sve nas nešto novo, pogotovo za igrače", zastao je Milojević.

Pomenuvši izabranike, poslao im je poruku i sa konferencije.

"Moji igrači moraju da shvate da je ovo sasvim drugačiji stil igre, na koji apsolutno nismo spremni i to se danas pokazalo. Pogotovo nam ne odgovara ekipa koja preskače igru, igra sa dubinskim pasovima, mi to mnogo bolje moramo da rešavamo. U nekim segmentima smo rešavali dobro, bilo je nekih situacija gde smo konfuzno delovali i tako se kretao rezultat. Trebalo je da smirimo igru, imali smo rezultat i mislim da smo trebali da pobedimo, ali hajde da kažem da se ove greške ne praštaju u Evropi. Ponoviću, moramo da pazimo, da radimo naš sistem i da se prilagođavamo protivniku. To nije lako, ali imamo tu obavezu i idemo dalje".

Tokom utakmice, Milojević se držao za glavu. Novinarima je objasnio tu reakciju.

"Temperamentan sam, reagujem burno i ne možete za šest minuta da izgubite bilo kakvu prednost", objasnio je trener Zvezde.

"Zamislite da je u Beogradu bio rezultat koji nije bio. Sigurno bismo imali problem. Da vam kažem, nije problem, moji igrači, kao i generalno igrači kod nas, naučili su sasvim drugačiju igru... Evo, ja vam kažem, bio sam i kod nas i u inostranstvu i kod nas se igra drugačije. Nismo navikli na ovakav fudbal i to ne danas, nego generalno... Kod nas se igra komforan fudbal, bez pritiska, sa više kontakta. Ispravićemo greške, sigurno, ali jednostavno, to je balkansko u nama, što generalno mene izluđuje i nervira. Onda kad nemamo rezultat zategnuti smo, a onda kad imamo rezultat onda smo slobodni... To je to, takvi smo mi, a toga u sportu nema".

"Kad imate takav rezutlat i protivnika i demoliraš ga do kraja i završiš priču, ali to su neke stvari o kojima će tek biti reči. Novi smo, treba da se priviknemo, oni na mene, ja na njih", dodao je Milojević.

Konstatujući da je video i dosta dobrih stvari u igri, trener Zvezde je naglasio:

"Nema šta da se lažemo, nismo nijedan vazdušni duel dobili sa njihovim napadačem Varelom. Neverovatno je to. Svaka lopta je išla na njega i ni na jednu nismo imali odgovor. Pravio nam je toliko problema i tako se završilo".

Na konstataciju da Srnić i Milić nisu odigrali na željenom nivou, Milojević se nije složio sa tom ocenom.

"Kada pravimo put i strategiju morate da imate plan, a ja volim da imam plan. Mogu da kažem da smo u pripremnom periodu i da smo došli ovde da prođemo. Neki igrači teže ulaze u formu, neki ne ulaze. Nismo dugo zajedno. Ne dižem Florijanu kao ekipu, ali oni igraju više godina zajedno. Dali smo šansu igračima da vidimo gde su, šta su. Moram da budem upoznat sa mogućnostima svojih igrača. Biće to sve OK", dodao je Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar