Стављена тачка - Рајола побиједио Милан!

Краћи уговор, клаузула ни 50 ни 100 милиона, познати проценти… Завршен кључни састанак Миланових директора, двојице Рајола и Донарумине поридице. Милан пристао на нове услове.

Фудбал 07.07.2017 | 12:15
Стављена тачка - Рајола побиједио Милан!
Назире се крај сапунице која се свима попела на главу! Ђанлуиђи Доанрума ће продужити уговор са Миланом као што је и најаваљено пре неколико дана после побољшане понуде Росонера. Али под новим условима, данас договореним на кључном састанку. Млади голман ће за викенд и званично ставити параф на нову верност Милану…

У клупским просторијама су се данас асатали Миланов директори Фасоне и Мирабели, играчеви заступници Мино и Енцо Рајола, њихов адвокат Виторио Риго и Донарумин отац Алфонсо. Сви осим Ђанлуиђија Донаруме који је са девојком и братом отишао на одмор на Ибицу…

Постигнут је коначан споразум, али је Милан опет морао да “савије кичму”. Рајола је успео да избоксује нове уступке миланског клуба. Остаје договорена плата од пре неколико дана. Донарума ће зарађивати 6.000.000 евра током петогодишњег уговора. Такође, Милан ће морати да врати његовог брата Антонија из Астерас Триполиса и обезбеди му место у првом тиму. Највероватније као трећег голмана. Уз плату од 1.000.000 евра по сзеони! Примера рада, исти новац тренутно зарађује најбољи Миланов играч из прошле сезоне Сусо.

Оно што је Рајола вечерас успео је да промени су дужина уговора и откупна клаузула за Донаруму. Уместо раније договорених пет, уговор ће бити на четири године. Што само показује да Рајола не планира да се његов клијент дуже задржава у Милану.

Милан је нудио клаузулу од 50.000.000 евра ако се клуб не пласира у Лигу шампиона и 100.000.000 евра ако се пласира. Рајола није желео. Изборио се за једниствену фиксну клаузулу од 8.000.00 евра. Дакле, ко од овог лета понуди поменуту суму за Донаруму, може да га води…

Такође, Рајола је успео да “угради” и своје проценте од будуће продаје. Поред загарантоване менаџерске комисије која му припада, он је успео да се избори и за пет одсто од обештећења у (евентулано) наредном трансферу Донаруме. То према октупној клаузули значи да Рајола узима Милану 4.000.000 евра.

Када се све сабере, Рајола је победио. Иако је Милан могао да прође и горе… На крају је уговор продужен највише захваљујући жељи породице да Ђиђо остане на Сан Сиру. Рајола је избоксовао најбоље услове за себе.

Откупна калузула од 80.000.000 евра није непремостива препрека за најбогатије клубове Еропе, а имајући у виду Рајолине везе са Манчестер Јунајтед или Пари Сен Жерменом, Милан ће можда ускоро морати да се помири са губитком голмана. Макар ће извући лепу суму за њега и неће га изгубити џабе или за 20.000.000 као што је изгледало.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар